Veli Özkan

Veli Özkan

İlk şutlanacak siz olursunuz!

İlk şutlanacak siz olursunuz!

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim de hiç uğraşmayalım. Konyaspor’da göreve gelmek için araya adam sokmanın ve yönetimi her ortamda aşırı derecede övmenin manası yok. Yapılan her ‘övme’ aslında kişiliğin ve geçmiş kariyerin zedelenmesine neden oluyor. Gerek yok boş yere atraksiyon yapmaya.

Ne demiş Mevlana; Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür. Oturun tevekkül edin ve hayırlısını dileyin.

Yeni yönetimin göreve gelmesiyle birlikte Konyaspor’da köklü değişiklik için kollar sıvandı. Transferde geçmişte düşülen hatalara düşmemek için kalıcı scout ekibinin oluşturulması hedefleniyor.

Yönetimin bu hamlesi son derece doğru ve yerinde...

Yalnız bu departmanda görev almak isteyen onlarca kişinin sıraya geçmiş olması bir hayli ürkütücü. İşi bilen de bilmeyen de araya adam sokup scout olmak için çaba sarfediyor.

Aklınıza gelecek her yolu deniyorlar; Yönetim, siyaset, spor alanlarındaki adamlarına haber uçuruyorlar. Her ortamda mevcut yönetim için gereksiz yere abartılı bir şekilde methiyeler düzerek şirin görünme çabaları mide bulandırıcı safhaya kadar geldi.

Yapmayın beyler, yakışmıyor. Özellikle geçmiş kariyerinde önemli yerlerde bulunanların görev alabilmek için girdiği yarış can yakıyor. Sizi bilmem ama bana göre itici görünüyorsunuz. Karar merciini hem zor durumda bırakıyorsunuz hem de değeriniz düşüyor.

Göreve gelseniz bile yarın bir gün ufak bir patlak çıktığında ilk şutlanacak siz olursunuz. Geçmiş dönemlerde bunu çok gördük.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Veli Özkan Arşivi
SON YAZILAR