Veli Özkan

Veli Özkan

Şaka gibi değil mi?

Şaka gibi değil mi?

Ne diyeyim, nerden başlayayım, nasıl yazayım inanın bilmiyorum.

Deplasmanda 2 gol atmana rağmen öne geçilemeyen bireysel hatalarla 3 puanı bırak gel İzmir’de olacak iş değil.

Sezon başından beri kayıp olan ve hala bulunamayan Skubic’in rakibin olmadığı yerde topu kornere göndermesi ve akabinde yenilen yan top golü ve beraberinde Selim Ay’ın ara topundaki pozisyon hatasının ardından skorun 2-0 olması… Hepsi bir anda oldu.

Soğuk duş etkisi yaptı. Açıkçası beklemiyorduk böyle bir tabloyu...

Deplasmanda alınan Kayserispor galibiyetinden sonra Göztepe’den alınacak en kötü 1 puan canımıza yarayacaktı. Olmadı, ancak rakamsal anlamda pek fazla kaybımız yok.

Fakat madalyonun diğer tarafına bakmak lazım...

Takım iyi giderken de zaman zaman uyarılarda bulunmuştuk. Gerçi herkes de görüyordu bu takımdaki savunma zafiyetini. Sezon başından beri patlak veriyordu aslında bu konu.

Uğur Demirok’u alınca her şey yoluna girildi sanıldı ancak yok öyle bir dünya. Stoper tandeminde önce Ali Turan gönderildi, şimdi de sıra Selim Ay’a geldi.

Uğur fiziksel olarak ağır bir stoper onun yanına daha atletik bir isme ihtiyaç var. Maalesef o stoperde tam olarak bu takımda yok.

Gelecek hafta Uğur’un yanına Diagne mi gelir? Ali Turan mı gelir? Bilmiyorum ama bu takımın bir şekilde yan top zafiyetine son verilmesi lazım.

Şaka gibi değil mi? Süper Lig takımısın ve oyuncularının hepsi profesyonel, yenilen goller ise amatörce, basitçe… Sezon başından beri yediğimiz golleri toplasak ders kitaplarına konu olur.

Geçen hafta nasıl Jahovic’e e muhtıra gönderildiyse takımın selameti için performans düşüklüğü saptanan oyunculara da yol yakınken ayar verilmeli. Daha sezonun başı olmasına rağmen tatil havasında o kadar çok oyuncu var ki takımın kimyasını bozuyor.

Rıza Hoca, her ne kadar Selim’i çıkartıp Hurtado’yu alarak taktiksel anlamda bir şeyler biliyorum mesajı verse de dersine çalışması gerekiyor. Teknik heyetin rakip analizini yeterince yaptığı zannetmiyorum.

Bu haftaki mağlubiyet, zemin ya da bireysel hatalara fatura edilerek geçiştirilebilir ama hafta sonu oynanacak ve Konya’ya Avrupa yorgunu olarak gelecek Beşiktaş’ı yenemezsek o da bizim ayıbımız olur.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Veli Özkan Arşivi
SON YAZILAR