Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

İlk yazı için Bismillah…

İlk yazı için Bismillah…

Evet, Yeni Haber Gazetemizde siz okurlarımıza, uzun bir aradan sonra tekrar merhaba demenin mutluluğunu yaşıyorum.

Allah mahcup etmesin, utandırmasın, yanlış yaptırmasın, sizlere ve bize güvenenlere layık kılsın.

Rabbimize hesapsız şükürler olsun.

Evet, Yeni Haber’e yeniden başlıyorum, başka bir deyişle aileme dönüyorum.

Varlığımız inşaAllah hiç kimseye zerre miskal zarar vermez, bilakis bereket olur, hoşluk olur, rahmet olur, güzellik olur…

Aile nedir? Öncelikle bunu biraz açmak istiyorum.

Aile mesela hiç kavganın gürültünün, tatsızlıkların, mutsuzlukların olmadığı bir yer midir?

Gençliğimizde hangimiz kızıp, darılıp kapıları vurup çıkıp gitmedik ki?

Ama aile kızdığın, kırıldığın, mutsuz olduğun, hatta insanları kırdığın halde dönüp dolaşıp gelebildiğin yerdir, yaşanan her şeye rağmen yine de dünyada sana huzur veren, kendini ait hissettiğin, oranın bir parçası hissettiğin yerdir.

Geldiğinde yüzüne bakılan, hala sevdiğin ve sevildiğini bildiğin yerdir.

İşte konuya böyle bakmak gerekiyor, ben bu hissi inanın sadece Yeni Haber’de yaşıyorum.

Başka dostlar, yakınlıklar aradığımız olmadı mı?

Oldu, olur da elbette de, neticede ailesi insanı kabul eder, onunla mücadele etmeye devam eder, ona destek olur, onun için de sığınabildiğimiz yer ailemizdir ve şükürler olsun, ailemdeyim, bunları öncelikle ifade etmek istedim.

Ne yazacağım peki?

Evet, doğru, siyaset de yazacağım, ekonomi de yazacağım, tarım da yazacağım, Konya’mızdaki gelişmeleri de yazacağım, kulis bilgilerini de paylaşacağım ama inşaAllah şunu yapmamaya çalışacağım, birincilikle kimseyi kırmamaya çalışacağım, yıkıp dökmemeye çalışacağım, bizim bir medeniyetimiz var, bizler de kendimizi o medeniyetin hadimleri görürüz, işte aslında bütün mücadelem o medeniyete hizmet olacak, bundan emin olabilirsiniz.

Her kesime açık olmaya çalışacağım, benimle konuşan her insan değerlidir ve konuştuğu haber değeri taşıyorsa emin olun köşeme taşıyacağım, dünya görüşü, siyasi çizgisi, dini inancı değil, insanın kendi değerli olacak, kendi değerli ise zaten diğer unsular Allah’ın lütfudur ve hidayetin kaynağı da Allah’tır, başka bir açı ile konuya bakmayacağım.

Şunu da belirteyim, yakın bir gelecekte, kısa vadeli planlarımız içinde bir de Konya’mıza değer katacağını düşündüğümüz bir çalışmamız olacak, o konu ile ilgili şimdilik bir bilgi vermeyeyim ama ciddi anlamda bir Konya’da boşluğu kapatacağından hiç şüphe duymuyorum, onu da belirteyim.

Konya’nın birikimine ben inanıyorum, bu birikimin desteklendiğinde ve biraz da belki harlandığında hem ülkemize, hem de dünyaya ciddi bir katkı vereceğinden de şüphem yok, burada meselemiz sanırım taşıdığımız değerin farkına varmak, değerli olduğumuzu bilmek ve taşıdığımız değerin güçlenmesi için birlik ve beraberlikle mücadele etmektir.

Bugün, bir girizgah Ramazan ayının rahmet ve bereketinin bizi daim kuşatması duamızla, başlamış olduk, bundan sonraki yazılarımızda gündeme yavaş yavaş girer, sizlerle gelişmeleri paylaşmış oluruz diye düşünüyorum.

Türkiye’nin içinden geçtiği sürecin ne kadar önemli olduğunu sanırım hepimiz görüyoruzdur, bu süreçte ihtiyacımız olan sinerjinin birliğimize, dirliğimize sahip çıkacak unsurlar olduğunu da görebiliyoruz, gözümüzü kapatmamız, görmezlikten gelmemiz zaten mümkün değil, öyle olunca da doğal olarak zaten hakikatin yanında saf tutmak, hepimizin asli vazifesi olmuş oluyor, bu pencereden baktığımızda, yazacağımız çizeceğimiz, konuşacağımız konuların da hakikate hizmet etmesi önemli diye düşünüyorum.

Bugünlük veda edelim yarın, tekrar halleşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR