Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Kesin listeye günler kala

Kesin listeye günler kala

9 Nisan’da partiler kesin aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna verdiler ve adaylar netleşmiş oldu. Tabi bu kesin liste değil. Bir hafta boyunca Yüksek Seçim Kurulu adaylarla ilgili gerekli araştırmaları yapacak. Herhangi bir sorun çıkmazsa kesin liste önümüzdeki hafta ilen edilecek ve 28. Dönem Milletvekili adayları belirlenmiş olacak.

Partiler ince eleyip, sık dokuyup 600 milletvekili adaylarını belirlediler. Tabi ki bunlar mecliste grubu bulunan partiler. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakının büyük ortakları için geçerli. Diğer partiler bazı bölgelerde aday çıkarmadılar.

Herkes AK Parti’nin Konya’da çıkaracağı listeyi merak ediyordu. Bu konuda çeşitli haberler, bilgiler geldi. Son noktayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu ve listeler açıklandı.

İlk sırada 3 dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Tahir Akyürek var. Tahir Akyürek’in birinci sıradan aday olması beklenene bir isim miydi? Konya bu günlerde bunu tartışıyor. Konya’ya nasıl bir katkı sağlayacak? Nasıl bir etkisi olacak? Önümüzdeki günlerde bunu daha net göreceğiz.

İkinci sırada Orhan Erdem var. Orhan Erdem, Akşehir bölgesinde çeşitli dönemlerde Ak Parti’de ve kuruluşunda da bulundu. Akşehir Kurucu İl Başkanlığı da yaptı. 2 dönemdir de Milletvekilliği yapıyor. Daha önce de Milli Eğitim de Bakan Yardımcılığı görevini yerine getirmişti. Konya’da sevilen bir yüz.

Üçüncü sıradaki Selman Özboyacı’da, AK Parti’nin genç jenerasyonundan. Herkesin kendisinden çok şey beklediği bir isim. AK Parti Genel Merkezinde Medya Tanıtım Başkan Yardımcılığı yapıyor. Bu dönemde Konya’ya önemli katkılar vermesini bekliyorum.

Dördüncü sıradaki Meryem Göka, aslında sürpriz bir isim. Kendisi Kulu, Cihanbeyli bölgesini temsilen listeye girdiği konuşuluyor. Çoğunlukla yurt dışında yaşayan, yurt dışında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteren, AK Parti kuruluşundan sonra Genel Merkez Kadın Kollarında çalışan bir isim. Açıkçası Meryem Göka’nın nasıl bir siyasi kimlik ortaya koyacağını herkes gibi ben de merak ediyorum. Ama Konya’ya farklı bir renk getireceği de açık. Bekleyip göreceğiz…

Aday adaylığı için başvuru yapmamıştı, Abdullah Ağralı. Ama listeye 5’inci sıraya girdi. Kendisine Kulu, Cihanbeyli bölgesinin adayı olarak görünüyor. Çoğunlukla da Hakkari, Şırnak, Güneydoğu Bölgesinin koordinatörlüğünü sağlıyor bilgileri geliyor. Bu dönemde nasıl bir görev verileceğini göreceğiz.

Spor müdürüyken, Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Baykan, spor camiasının yakından tanıdığı, zaman zaman spor camiasıyla ilgili işlerin onun üzerinden yürütüldüğü bir isim. Mehmet Baykan’ın da nasıl bir katkı sağlayacağı da önümüzdeki günlerde daha net görülecek.

Ziya Altunyaldız, önceki dönem Milletvekilliği yapmış, Bilgi Teknoloji ve Komisyon Başkanlığı yapmış bir isim.

Latif Selvi, sivil toplumun yakından tanıdığı bir ağabey. Konya’da Sivil Toplum Platformlarına Başkanlık yapmış, tanınan, sevilen bir isim.

Selçuklu İlçe Başkanı Hakan Özer, dokuzuncu sıradan listeye girdi. Yeni yüz olarak en önemli isimlerden biri. Hem dinamizmi hem teşkilatları bilmesi hem de iş dünyasına yakınlığıyla bir adım önde olacağını tahmin ediyorum.

Yine bürokrasinin içinden Faruk Özçelik, onuncu sırada. Seçilip, seçilmeyeceği tartışılıyor. Bakalım sonuç nasıl olacak.

Burhanettin Sevencan, genel merkezden Ereğli’ye temsilen girdi. Genç bir avukat. 11’inci sırada. Mimarlar Odası Başkanı Saadet Güleç Korumaz da 12’nci sırada. Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, sivil toplumda çok faaliyet göstermiş. Yaptığı çalışmalar Türkiye gündemine gelmiş bir isim. Listede 13’üncü sırada. AK Parti Konya Yönetim Kurulu Üyesi Hümeyra Saçkesen, 14’üncü ve Muhammed Zeren de 15’inci sırada yer alıyor.

Diğer partilerde özellikle MHP’nin nasıl bir liste çıkaracağı merak ediliyordu. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı birinci sıradan, Genel Merkezde görevli Protokol Müdür Yardımcısı Konur Alp Koçak ikinci sırada ve Ziraat Odalarının önceki dönem Başkanı Celil Çalış da üçüncü sırada yer aldı. Celil Çalış’ın bu profilde milletvekili olma ihtimali yüksek görünüyor.

CHP’den İl Başkanı Barış Bektaş birinci sırada. Gelecek Partisinin İl Başkanı Hasan Ekici ikinci sırada. CHP’den bu iki ismin çıkma ihtimali çok yüksek. Üçüncü sırada Gençlik Kolları Başkanı da potaya girebilir ama benim tahminim CHP’nin Konya’da iki milletvekili çıkaracağı yönünde.

İyi Parti de ise futbolcu Ünal Karaman var. Bu listede olmasına artık kesin gözüyle bakabiliriz.

Özetle, isimler belli oldu. Önümüzdeki günlerde çok daha sıcak siyasi gelişmeler, temaslar, hareketlilik bekleyebiliriz. Şehrimiz için hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR