Fatmanur Bektaş

Fatmanur Bektaş

İmam Hatip Neslinden Korkmayın!

İmam Hatip Neslinden Korkmayın!

İmam Hatip lisesinde okuduğum yıllarda Kuran'ı Kerim hocamız yurtdışında yaptığı tebliğ faaliyetlerinden ve bahsederdi.

Avrupa'da bir okulu ziyaretinde öğrencilerle söyleşiden sonra, okulda eğitim veren papazla muhabbet ederken, birkaç öğrencinin İslam'dan etkilendiğini söylemiş. Papazın "Bizim sorunumuz şu an 'hangi din' sorusundan çok daha büyük. En büyük sorunumuz ateistlik. Bu çocukların bir çoğu hiçbir yaratıcıya inanmıyor, dine, değerlere sıcak bakmıyorlar. Tanrı inancı olsun da hangi dine yönelirse yönelsinler, yeter ki inansınlar" dediğinden bahsetmişti.

Son zamanlarda gelişmiş Avrupa ülkeleri ile ilgili muhafazakar yasaklar gündem olmaya başladı. İtalya'da plaj dışı bikini giymenin, İspanya'da mayo ile sahil dışında dolaşmanın yasaklanması, sokaklarda gayri ahlaki hareketlerin kısıtlanması gibi haberleri sık sık görmeye başladık.

Bugün Avrupalı toplumlar bile artık yıkılan ahlaki değerlerini inşa etmeye çalışıyor, büyük çoğunluğu deist yahut ateist olan nesillerine manevî değerler aşılamaya çalışıyorlar. Bizler ise yüzyıllar boyu binlerce emekle inşa ettiğimiz maneviyatımızı hiç acımadan yıkarak, daha ne kadar yozlaşabilirizin çabası içindeyiz.

Batıdan gelen her ne çer çöp varsa şuursuzca kabul eden ve onların şekillerine bürünerek daha çağdaş, daha modern, daha entelektüel, daha Avrupalı olduğunu sanan zihniyetin hakim olduğu bir dönemdeyiz. Özellikle ünlüler camiası bu kategorinin insanlarıyla dolu.

"Batının planlarını kendi düşünceleri sanan zavallılar.." diye başlıyor bir yazısına merhum Cahit Zarifoğlu.. şu halimizi özetliyor adeta.

Lgbt.. Batıdan mı gelmiş? Hemen destek. Çıplaklık. Aşırılık. Vegan beslenme. Avrupa üflüyor, bizimkiler burada oynuyor..

Popülerliğini yitirip, üretimi bitince gündemde kalmak için ne yapacağını şaşırmış bir kadının yahut onun yancılarının sözleri ile İmam Hatipin kıymeti zeval görecek değil elbet. Bu kadının sözünden ziyade bu sözleri söyleten ve ah eline bir fırsat geçiriverse neler yapacak olan zihniyet bizim en büyük sorunumuz.

İmam Hatibe kin kusan ve İmam Hatipliye habire çamur atan bu güruhun, bulduğu ilk fırsatta neler yapacağını çok iyi biliyoruz. Yakın tarihimiz bu acı tecrübelerle dolu.

Bu ne ilktir ne de son. İman ve küfür asırlardır çarpışıyor ve bu kıyamete kadar sürecek..

Bize gelince..

İmam Hatipler bu toplumun özü ve gururudur.

Korkmayın; bizlere okulumuzda Allah'ın rızasını kazanmak için kötülüklere sırt çevirip iyilikte yarışmak öğretildi.

Adaletin, affın, cömertliğin, muhabbetin, hoşgörünün, iffetin, muhabbetin, kul hakkından korkmanın, ölçülü olmanın, ilim öğrenmenin ibadet oluşunun beyinlere nakış nakış işlendiği bir kurumdan kimseye zarar gelmez. Bu zihniyetin mahsulleri etrafına ancak çiçek tohumları saçar.

Sanal alemin esiri olmuş, bomboş beyinlerle gayesizce yaşayan, geleceğe yönelik hiçbir amacı olmayan, vatan millet sevgisi nedir bilmeyen, uyuşturucu bataklarına kurban giden heba olmuş bir nesil var; onlardan ve onların akıbetiden korkun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatmanur Bektaş Arşivi
SON YAZILAR