Mohd Manazir

Mohd Manazir

İngilizlerin Hindistan’a yaptıklarını kimse yapmadı

İngilizlerin Hindistan’a yaptıklarını kimse yapmadı

3.166.414 km2'lik alana yayılmış Hindistan, doğal kaynakları barındıran bir ülke olduğu için art arda birçok hükümdarın bu geniş coğrafyaya göç etmesine sebep olmuş.

Hindistan’a ilk ayak basan Portekizler idi. Portekizler, Hindistan’ın her tarafını ticaret yoluyla iyice soyup gitmişler ancak arkasından Hollandalıları bırakmış onlar da Hindistan’ın baharat ticaretini ellerine geçirmişler ve 1672’de Hindistan’ın Kerala bölgesinde Hırıstıyan merkezleri kurulurken Fransızlar kendi ticaret merkezlerini açmışlar. Ancak İngilizlerin Hindistan’a yaptıklarını hiçkimse daha önce yapmamış. İngilizler gelir gelmez Hindista’ın tüm ticarelerine el koydular. Hatta daha önce kimsenin tatmadığı koklamadığı yer altı ve yer üstü hazinlerine ilk sahip olan da İngilizler olmuş. Peki, buna nasıl başardılar hangi yöntemler uyguladılar ki koskoca bir ülkeyi yutabilecek haline getirmişler? Yazının tamamını okursanız cevap siz bizzat bulursunuz.

İngilizler, ilk olarak Kalküta şehrinden ticaretlerini başlar ve en son tüm Hindistan’a hakim oluyorlar yaklaşık iki yüz sene Hindistan’ın toprağından menfaatini çıkaran bu hain millet hakim olduğu tüm İslam memleketlerinde yaptıklarını burada da yapmışlar.

* İlk önce Müslümanların idarelerini ve İslam’ın temel ve bariz vasfı olan bütün medreseleri ve kurumlarını kapattılar.

*İslami ve dini kitapların basılmamasını emretti ve daha önce basılmış olan tüm kitaplarını yırttı yaktı olmadı nehirlere attılar.

* Birkaç yıl içerisinde yüz binlerce alim ve din adamları katletti ve insanlara hunharca zulüm yaptılar.

* Müslüman evleri, dükkânları basıp malları, paraları yağmaladılar. Genç, ihtiyar, erkek, kadın, çocuk demeden bütün Müslümanları kılıçtan geçirdiler. Ne zalim bir millet İngilizler!

İngilizler, Hindistan’daki İslami idareleri kapattıktan sonra insanların beynini yıkamak, ecdatlarından nefret etmek ve Hristiyanlaştırmak için her eyalette kolejler açmışlar. Ve bu kolejlerde İngiliz okutmanlar ya da İngiliz kafası olanlar görevlendirdiler. Eğitim sisteminde kritik değişikliler yaptılar. Urdu edebiyatı yerine İngiliz edebiyatına ehemmiyet verip Müslümanları lisanından edebiyatından uzaklaştırarak hiçbir şey bilmeyen kimseler yetiştirmeye çalışan bu kolejler birkaç sene içerisinde hayal ettiği fikrine ulaştılar.

Bu eğitim sistemi Hintli Müslümanları ile birlikte diğer toplumlara da büyük zarar geldi. İnsanların hayatını zehirledi. İngilizler tarafından açılmış mekteplerde öyle talebeler yetiştirilmiş ki dinine saygı gösteren, kültürüne, diline sahip çıkan, inancına göre dinlerine çok bağlı ve yıllarca beraber yaşayan bir millet ufacık şeylerden dolayı birbirine girmeye başladı.

İngilizler, Müslüman adaleti altında yaşayan Hindulara, Hindistan’ın hakiki sahibi Hindular olduğunu ve Hindu tanrılarının (inekleri) Müslümanlar tarafından kesilmesine mani olmak lazım geldiğini telkin ettiler.

Bu yüzden bugün durum eskiden daha vahimdir. Çünkü iktidarda olan parti tam İngiliz kafası. Son beş yıl içerisinde birçok İslami ve dini müesseseler devlet tarafından kapatıldı. Camilerin inşa edilmesine engel koyuldu. Keşmir bölgesinde çok sayıda Müslümanlar öldürüldü. Devletin yüksek mevki ve makamlarında Müslüman çalışanları işten çıkarıldı. Müslümanların ekseriyet olduğu bölgelerde devlet yardımları durduruldu. İnek eti kesimi, satışı ve tüketimi konusunda çıkan kavgalarda 150 Müslüman öldürüldü bu beş sene içerisinde. Böyle sayısız fitne ve zulümler ile Hindistan’da Müslümanları imha etmeye çalışıyor oradaki radikal Hindular. Sebebi ise Hindistan’da sürekli Müslümanların çoğalması ve Müslüman Türk hanedanlarının sekiz yüz yıl Hint topraklarında kalmaları ve arkasından bir sürü tarihi ve edebi mirasın bırakmalarını radikal Hindular hazmedemiyorlar. Bu yüzden iktidara gelir gelmez Müslümanları yok etmeye çalışıyorlar ancak 300 milyon Müslüman nüfusu Hindistan’dan yok etmek kolay bir iş değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mohd Manazir Arşivi
SON YAZILAR