Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

İstanbul seyahati iyi sonuçlansın

İstanbul seyahati iyi sonuçlansın

Konyaspor, Beşiktaş Ziraat Kupası maçını 2-0 kaybetti. Aslında Konyaspor’dan daha iyi bir mücadele, daha iyi bir skor bekliyorduk. Her ne kadar hocanın ve yönetimin beyan ettiği gibi rotasyonlu bir kadro, kupa değil Lig açıklamaları olsa bile, Beşiktaş’ın yaşadığı sıkıntılı süreçte Konyaspor’un da aslında Beşiktaş’ı yenip, yarı finale çıkmasını oldukça fazla isterdik. Ancak olmadı.

Tam da önümüzdeki maçlara bakacağız ifadesini kullanacağımız zaman önümüzdeki maç, Pendikspor maçı. Konyaspor’un artık her maçı final niteliğinde ama Pendikspor maçının başka bir önemi daha var. Çünkü Pendikspor ile Konyaspor Lig’de 18 il 19 ‘uncu sıradalar.

Yani Konyaspor, Pendikspor’u yendiğinde Pendikspor’u aşağıda bırakıyor ve yükseliyor. Hem psikolojik etkisi yüksek olacak hem de daha sonra oynayacağı Adana Demirspor, Karagümrük ve Trabzonspor maçları öncesinde büyük bir ivme kazanacak.

Başkan Ömer Korkmaz ve Hoca Omerovic, bu dört maçı kazasız geçip, dörtte dört galibiyet beklediklerini tahmin ediyorum. Çok zor değil.

Pendikspor aslında Lig’in kadro kalitesi olarak oldukça iyi. Ancak defans zaafları var. İlk gol yedikten sonra dağılan bir takım görüntüsü veriyor.

Konyaspor, bu yıl özellikle Omerovic sonrası savunma ağırlıklı bir modelle oynuyor. Bu tür rakipler maçın başında gol atıp, rahatlamak isterler. Konyaspor’un da böyle başlayacağını düşünüyorum. Oyuncuların kendini gösterebileceğini düşünüyorum.

Açıkçası Pendikspor maçında hiç korkmuyorum. Konyaspor’un en kötü berabere kalacağını düşünüyorum. Diğer maçlarda galibiyet rahatıyla devam edeceğini düşünüyorum.

Ben inanıyorum. Taraftar inanıyor. Yönetim inanıyor.

Futbolcular da inanırsa sorun kalmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR