Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

İstanbul’un yıldızı Konya

İstanbul’un yıldızı Konya

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Konya Günleri’nin açılışı İstanbul Atatürk Havalimanı Fuar alanında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle yapıldı.

Konya'ya özgü lezzetlerin 4 gün boyunca tanıtılacağı Konya Tanıtım Günleri’ne Konya protokolünün yanı sıra İstanbullular da yoğun ilgi gösterdi.

Konya basınını temsilen biz de bu önemli günde yerimizi aldık.

Programın açılış konuşmasını yapan Bakan Kurum, yine çok etkili bir hitabet kullandı. Konya’nın marka değerine ve beraberliğine dikkat çekti.

Bakan Kurum’un konuşmasında çok dikkat çeken bir nokta daha vardı.

Tüm Konya’nın İstanbul’a çıkarma yapmasından mıdır yoksa Konya’yı yönetenlerin birlik ve beraberlik içinde güçlü bir görüntü vermesinden midir bilinmez. Bakan Kurum’un dili sürçtü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı bir anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı diye anons etti.

Çok manidar ve hoş bir dil sürçmesi oldu açıkçası.

Başkan Altay her ne kadar “iyi ki Konya’nın başkanıyım” dese de İstanbul’a da yakışır doğrusu…

Öte yandan açılış töreninde dikkat çekici bir an daha vardı. Kurdele kesiminde duayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca yaptı. Hafız başkan hafızlığının hakkını verdi doğrusu.

Törenin ardından Bakan Kurum, Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Vahdettin Özkan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte milletvekilleri ve belediye başkanları da tek tek stantları ziyaret etti.

Stant ziyaretinin çok uzun sürdüğünü söylemem lazım.

Özellikle Bakan Kurum bütün misafirlerle tek tek ilgilendi. Stantların hepsinde çokça vakit geçirdi, herkesle bol bol fotoğraf çekindi.

Yine biz yorulduk o yorulmadı.

Konya Günleri’nin bir diğer yıldızı da Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen oldu. İstanbul’da yaşayan Konyaspor taraftarları onunla da çokça fotoğraf çektirdi.

Yine Meram’dan Karatay’a, Selçuklu’dan Ereğli’ye, Beyşehir’den Akşehir’e, Seydişehir’den Karapınar’a Konya’mızın dört bir yanından belediyelerimizin açtığı stantlar bol bol misafir ağırladı.

Etkinlik alanında ikram edilen Konya Pilavı ile İstanbul’da yaşayan Konyalılar hasret giderirken; Konya’nın yöresel lezzetlerinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu alanlar da en çok rağbet gören yerlerdi.

Özet olarak İstanbul’da hava da kardeşlik de çok güzeldi. Bizi misafir eden Konya Büyükşehir Belediyesine, basın ve turizm ekibine çok teşekkür ederiz.

2 Ekim Pazar akşamına kadar 11:00 ile 22:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak Konya Günleri’ne, İstanbul’da yaşayan herkesi ben de davet ediyorum.

Konya’nın soyut ve somut bütün güzelliklerinin Konya sevdalıları ile buluşturulduğu etkinlik, Atatürk Havalimanı Bakırköy Kaymakamlığı yanında gerçekleştiriliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR