Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

KARTAL İSTEDİĞİNİ ALDI

KARTAL İSTEDİĞİNİ ALDI

Torku Konyaspor ile Sivasspor arasındaki maçta özellikle ikinci yarıda ev sahibi takımın üstünlüğünü izledik. Karşılaşmada istekli olan taraf Sivasspor’du. Yeşil beyazlılar ise beraberlik için sahadaydı.

 İstediğini alan Torku Konyaspor güzel bir futbol ortaya koyamadı. Yeşil beyazlılarda en çok öne çıkan eksik takımın kontra atağa çabuk çıkamamasıydı, birçok fırsat yakalayan Konyaspor bu ataklarda hep yavaş oynadı.

Ali Turan dikine oynamadı sürekli etkisiz bölgelere pas tercihini kullandı. Hleb’in lider özellikleri çok fazla öne çıkmasa da vasatın altına da düşmedi. Geçtiğimiz hafta maçın yıldızı olan Torje kıpırdamaya çalışsa da fazla etkili olamadı. Ömer Ali fazla öne çıkmasa bile sürekli ceza sahasına girişler yapması olumlu bir özellik olarak dikkatleri çekti. Torku Konyaspor’da ayrıca bir parantez açmak isteğim bir futbolcu var ki bu da Vid Belec.

Yeşil beyazlıların yeni kalecisi bu maçta bana hiç güven vermedi. Özgüveni yok gibiydi. Yapılan ortalarda, üzerine gelen rahat alabileceği toplarda meşin yuvarlağı gereksiz yere yumruklayarak riske giren kaleci bu takımda beni en çok düşündüren futbolcuların başında geliyor, umarım gelecek karşılaşmalarda bunun aksine çıkarır. Bir diğer konu ise Mehmet Uslu’nun kanadının bu kadar boş kalmasıydı. Sivasspor birçok atağı bu kanattan gerçekleştirdi. Orta alandaki top kayıplardı da tehlike yarattı. Torku Konyaspor ise gayet vasat bir futbolla isteğini alarak günü kârlı kapatan takımlar arasında yerini aldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR