Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Kilit oyun ve 3 puan

Kilit oyun ve 3 puan

Yaz geçti, kış geldi, zaman çok hızlı akıyor yetişmenin imkanıyok. Süper ligde ilk yarının bitmesine çok az bir süre kaldı. Konyaspor bu hafta sonu sahasında Alanyaspor’u konuk etti.

Duygu yüklü bir müsabaka oldu, Konyaspor taraftarı Sergen Yalçın’a ahde vefa gösterdi. Aykut Kocaman ise muhteşem bir şekilde karşılandı. Müsabakayı Cuma gecesi 18.000 kişi izledi, Konyaspor taraftarının coşkusu gerçekten görmeye değerdi. Müsabakada hep beraber özlem giderdik ve geleceğe dair birbirimize güven aşıladık.

Müsabakaya gelince geçen hafta 5-0 lık flaş skor Alanyasporciddi şekilde gözümüzü korkutmuştu. Sergen Yalçın’ın ekibi geçen hafta Kayserispor’a top göstermemişti. Konyaspor cephesi maç öncesi oldukça tedirgindi.

Aykut Kocaman hemen gelir gelmez kadrosunu buldu. Serkan, Skubic, Diagne, Uğur,Ferhat, Jonsson, Jevtovic, Miloseviç, Ömer Ali, Traore, Jahovic onbiriyle başladı. Aykut hoca oyunu kilitler ve dar alana sıkıştırır. Sergen Yalçın’da aynı düşünceyle sahaya çıkınca mücadelenin ilk yarısı top orta alanda kilitlendi kaldı.

Hayatımda izlediğim en kilit 45 dakikalardan biriydi, iki takımda inanılmaz şekilde alan daralttı. Traore’nin direğe takılan serbest vuruşu dışında ilk yarı kısır geçti. Bu arada Var sebebiyle iptal edilen bir golümüz oldu ama Jahovic açık şekilde ofsaytta kalmıştı.

Mücadelenin ikinci yarısı Konyaspor fizik üstünlüğünü öne çıkarıp biraz daha baskılı oynadı. Nitekim 55 te Jevtovic’e ceza alanı içinde yapılan müdahale ve kazanılan penaltıyı Jahovic gole çevirdi, sonrasında Konyaspor’un birebirde etkili oyuncusu Jahoviç Merih ile baş başa kaldığı pozisyonda Merih acemice Jahovic’i biçince Alanyaspor sahada 1 kişi eksik kaldı. Sonrasında Jonsson’un söke söke kazandığı top ve ardından bulduğu gol ile Konyaspor mücadeleyi 2-0 kazandı. 2 haftadır Miloseviç’in pas alışverişinde biraz sıkıntı var, milli ara sonrası form düşüklüğü var diyebilirim. Miloseviç dışında Konyaspor kadrosundaki tüm futbolcuların performansında gözle görülür bir artış var.

Konyaspor, Aykut Kocaman’ın gelişiyle birlikte çok sert bir takım hüviyetine büründü. Yumuşak ve kırılgan Konyaspor gitti, sert sahada ne yaptığını bilen bir takım geldi. 

Konyaspor puanını 21 yaptı ve önümüzdeki 3 haftada kazanacağı puanlar ligdeki hedefini belirleyecek. Konyaspor pozisyon vermiyor, Konyaspor Jahovic’ çok iyi kullanmaya başladı, Ömer Ali gol becerisindeki eksikliklere rağmen çok başarılı. Diagne ve Uğur başarılı ikili oldu, kenarda bekleyen Filipoviç var, Hurtado gelecek ligin ikinci yarısı Konyaspor için daha başarılı geçer diye düşünüyorum.

Konyaspor bu sezon ligi ilk 5 içinde tamamlayabilirse gelecek yıl her şey daha güzel olabilir. Konyaspor’un borcu az diyoruz ama kontrolü elden bırakmamak gerek, Konyaspor ligi ne kadar yukarıda bitirirse ekonomik olarak o kadar rahat olur.

Önümüzde kritik bir Trabzon deplasmanı var, ligdeki hedef açısından son derece önemli bir deplasman olacak. Aykut Kocaman ve Traore’nin Trabzon şansı devam ederse Konyaspor rahat rahat istediğini alıp gelir. Trabzon ekstra hakem hatası ve futbol dışı gelişen olaylar dışında Konyaspor için her zaman rahat bir deplasman olmuştur. Bu sefer daha fazla umutluyuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR