Dr. Ramazan Tuzla

Dr. Ramazan Tuzla

KİMLER DÜŞÜNSÜN?

KİMLER DÜŞÜNSÜN?

Hâbil en güzel hediyeyi sunmuştu Rabbine ve hediyesi kabul edilmişti. Kâbil, babasını kandıran şeytanın tuzağına düşmüştü ve mâsum Hâbil’in canını almıştı, içindeki haset ile. Âhiret, Hâbil’e, Allah’a sunduğu hediyeye en güzel şekilde karşılık vermek için beklemektedir. Babası Âdem Aleyhisselam’ın sahip olduğu tövbe imkanına sahip olamayan Kâbil düşünsün.Azgın topluluğa Hakk’ı ve güzeli tebliğ için gönderilen Yahya Aleyhisselam, başından kesilerek öldürülmüştü. Âhiret, Yahya Aleyhisselam’a kesilen başını geri vermek için beklemektedir ve yahudiler düşünsün.

 

İnsanlığın Serveri’nin omuzlarında çocukluğunu geçiren, yeri geldiğinde O’nun mübârek sırtında kardeşi Hasan ile oyunlar oynayan Hüseyin, Yezid’in çirkin oyunları ve his yoksunu taraftarları tarafından, mübârek başı bedeninden ayrılarak şehit edilmişti. Âhiret, Hz. Hüseyin’e, makamını iâde etmek için beklemektedir. Yezid ve ihaneti alışkanlık haline getiren Kûfe halkı düşünsün.

 

İlâyı Kelimetullah uğruna hızına hız katan Yıldırım Bayezıd Han, Anadolu Beyleri’nin bir kısmının ihanetinden dolayı Ankara Savaşı’nı kaybetmiş ve Timur’a esir düşmüştü. Esâret, Yıldırım gibi bir kumandanı yiyip bitirmişti. Âhiret, vatan hasreti ile ölen Yıldırım’a bir cennet vatan sunmak için beklemektedir. Dünyasını ihanet ile bedbaht eden Anadolu Beyleri düşünsün.

 

Peygamberinin ayak bastığı topraklara yüz sürmek aşkına yolan düşen Genç Osman, azgın yeniçeriler tarafından Yedikule zindanlarında boğularak şehit edilmişti. Âhiret, Genç Osman’ın Peygamber ve Kâbe aşkını dindirmek için beklemektedir. Nasipsiz yeniçeriler düşünsün.

 

“Yeter, söz milletin” diyerek bu millete kendi seçtiği insanların da lider olabileceğini gösteren Adnan Menderes, bir kısım harisin ihtiraslarına kurban gitmiş ve asılarak idam edilmişti. Âhiret, Adnan Menderes’e üç seçimin daha gâlibi beratını ve masumiyet tacını vermek için beklemektedir. Bu milletin iradesine ket vuran cunta düşünsün.

 

Yıllardır sesini duyuramayan, Çin zulmü altında inim inim inleyen Doğu Türkistan halkı, nice genç yiğitlerini, nice bebeklerini ve henüz dünyaya bile gelmemiş binlerce cenini kurban vermiştir dinleri uğruna. Âhiret, Müslüman Uygur Türkü’ne, dünyada duyuramadığı sesini, sura eş bir şiddette İsrâfil kuvveti vermek için beklemektedir. Zulmün zirvesindeki Çin yönetimi düşünsün.

 

Binlerce Bosnalı Müslüman, toplu mezarlara gömüldü, dünyanın gözleri önünde. Nice canlar karardı iffetsizlerin elinde. Suçu yalnızca Müslüman olmak olan insanlar yok edildi göz göre göre. Âhiret, Bosnalının tertemiz bedenini cennet nuru yapmak için beklemektedir. Menfaatine borazan Avrupalı ve Sırp caniler düşünsün.

 

Akif dedi ki:

Teselliden nasibim yok hazan ağlar baharımda.

Bugün bir hanümansız serseriyim öz diyarımda.

Üstad dedi ki:

Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya.

Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya.

Filistin intifadanın adı, Filistin hazânın adı, Filistin öz vatanında parya olmanın adı, Filistin Furkan’ın cihadı. Âhiret, nice şehit Filistinli ve bizim Furkan,’ı Peygamber komşusu yapmak için beklemektedir. Atasına rahmet okutan zalim İsrail düşünsün.

 

Dünkü bizim topraklar, bugün hüzünlü diyarlar. Şam yasta, Halep kuşatmada. Dünya, yine seyrediyor babasının oğlu Esed’i. Milyonlar mücadele ederken özgür bir Suriye için, yıkılan hanümanlar henüz ders olmadı birileri için. Âhiret, yıllarca huzur görmemiş vatanın özgürlüğü için şehâdete ulaşan Suriyeli gençlere, baki huzur kapılarının anahtarını vermek için beklemektedir. Dünyadaki makam adlı nimetin son günlerini yaşayan zalim Esed düşünsün.

 

Allah’ın varlıklar âlemindeki en önemli şaheseridir insan. Her şey onun hizmetindedir. Karalar, denizler, hava, su ve ağaçlar. Üç ağaç uğruna bu cennet vatanının huzuruna kasteden birkaç nasipsizin gâyesine ulaşmaması için gece gündüz demeden, izin istirahat bilmeden çalışan Komiserimiz Sarı Mustafa şehit oldu geçtiğimiz günlerde. Âhiret, Sarı Mustafa’ya ebedi huzur tacını vermek için beklemektedir. Derdi değil üç ağaç, bir ağacın dalının küçük bir yaprağı bile olmayan ama birilerinin emellerine hizmet için bu milletin huzuruna ve Sarı Mustafa’nın canına kasteden nasipsizler düşünsün.

 

Duânızı eksik etmeyin efendim.

 

 

 

     

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Ramazan Tuzla Arşivi
SON YAZILAR