Tuğba Açıkgöz

Tuğba Açıkgöz

KİMLERİN SAVAŞIDIR BU?

KİMLERİN SAVAŞIDIR BU?

Afrin’ de Musalar, Oğuz Kağanlar, Mehmetler şehadet şerbeti içerken, kalan yiğitler güne gece eklerken, operasyonla ilgili dünya basını her zaman olduğu gibi endişeli. İçimizdeki dışarılılar(!) ise yine her bulduğu yerde ‘sivil katliamı’ naraları atıyor.

Son narayı HDP’li Filiz Kerestecioğlu Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde attı. Siviller öldürülüyor, barışçıl eylemlerimiz bastırılıyor dedi. Şaşırtıcı değil tabi ki, çünkü kendisi ve mensubu olduğu saf, bizimle aynı cephede değil.

Amerika operasyon için süre belirlenmesini istedi. Sayın cumhurbaşkanımız gerekli kısa cevabı verdi. İşimiz ne zaman biterse çekiliriz, merakımız yok dedi. Bu mücadelenin sivil halkla yapılan bir mücadele olmadığını, sınırlarımızı tehlikeye atacak her türlü faaliyete karşı kendimizi koruyacağımızı tekrar tekrar dile getirdi. Duyan oldu da anlayan oldu mu tartışılabilir. Amerika ne anlasın sivil halktan, sınır güvenliğinden!

Afganistan’ın uyuşturucu membağından bol bol nemalanan ABD muhtemel kullanmaktan da çekinmedikleri esrara bağlı hafıza kaybı yaşamaktadır. Terör şüphelisi olarak topladığı Müslümanlara Guantanamo Cezaevi’nde işkencenin her türlüsünü reva görmüş, medeniyet safsatasıyla katliamlara imza atmış, tecavüzcü bir ordunun devlet başkanı mı dünyaya sulh tanımlaması yapmaktadır, dünya için tedirginlik yaşamaktadır? 

Geçin bunları, varın gelin şanlı Türk’ü anasından babasından vazgeçiren ruhu konuşalım.

Bugün ‘Zeytin Dalı’, az biraz önce ‘Fırat Kalkanı’. Şehit olmaya baş koymuş ‘düğünü gidiyoruz’ diyen yiğitler. Kundakta bebeğinden vazgeçen babalar, analarının kınalı kuzuları, babalarının aslan parçaları. Korkusuzlukları yaratılış fıtratından. Asil kanlarının hakkını vermek için, alnı ak, başı dik, ölümün adını anmayanlar. Duadan gayrısını istemeyenler, açım açığım demeyenler, kimsenin rızkında, namusunda gözü olmayanlar. Çocukların tek bir tebessümü için ayaz boran demeden arşın arşın adım atanlar. Can verip, inandığı yoldan dönmeyenler. Tarihte satır satır şan yazdıranlar. Selam ile varıp, kader ise sela ile dönenler. Aziz Türk Ordusu!

Peki kimlerin savaşıdır bu?

Bu ‘inna fetahna leke fethan mübina’ ayeti kerimesine iman edenlerle, iblisin ayaklarını öpenlerin savaşıdır. Bu ‘turan’ deyip yola düşenlerle, turanı olmayan sancaksızların savaşıdır. Kıyamete kadar sürecek olan Hak ile batılın savaşıdır. Ne de güzel söyledi Mehmet Kuzu!

İstikamet neresi?

Kızıl Elma!

Ailene mesajın var mı?

Beklemesinler!

Türkiye’ye mesajın var mı?

BU VATANI BÖLEMEZLER...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuğba Açıkgöz Arşivi
SON YAZILAR