Ömer Kocabaş

Ömer Kocabaş

Zeytin dalı: Şimdi onlar düşünsün

Zeytin dalı: Şimdi onlar düşünsün

Uzun zamandır gündemde olan Afrin harekâtı nihayet başladı. Zeytin dalı ismi verilen harekâta milletin desteği tam. Bu harekât sayesinde hem sınır güvenliğimizi sağlayıp, bölgemizdeki terör gruplarının gecekondu tarzı devletler kurmasının önüne geçeceğiz hem de dünyaya gücümüzü ve kararlı duruşumuzu bir kez daha göstermiş olacağız.

Fırat kalkanı harekâtının ardından bölgede kalan YPG/PYD ve DEAŞ’a karşı yeni harekâta girişeceğimizi aslında çok önceden ilan etmiştik. Konuyla alakala Rusya ve ABD’ye çekincelerimizi söyleyip terör gruplarını desteklememeleri konusunda onlarca farklı uyarıda bulunduk. Bizim söylemlerimizin lafta kalacağını düşünüp, yuvarlak ifadelerle geçiştirmeye devam ettiler. Fakat gizli ve açık bir şekilde terörist grupları desteklemekten de geri durmadılar.

Fırat kalkanının ardından DEAŞ’ın bitme noktasına gelmesiyle Amerika ve Rusya’nın YPG/PYD’ye yüklemiş oldukları misyonda fiili olarak bitmişti. Özellikle Amerika bu terör gruplarını çok kullanışlı bir enstrüman olarak gördüğünden bölgede kendisine bağlı bir jandarma gibi tutmayı düşünüyordu. Bizim kararlığımızı gördükten sonra “Biz terör gruplarını desteklemiyorduk, gönderdiğimiz silahlar DEAŞ’la mücadele içindi falan diye kıvırmaya başladı. Bizde operasyon yaparken ayağımıza dolanmasınlar diye onların bu hezeyanlarını yemiş gibi görünüp, “Yav he he(!)” deyip kendi bildiğimizi okumaya devam ediyoruz.

Biz 15 Temmuzun ardından o belirsizlik ortamında Fırat kalkanı harekâtına başlayıp, operasyonda istediğimiz amaca mümkün olduğunca az kayıpla ulaştığımızda anlamak isteyene gereken mesajı vermiştik. Fakat ısrarla bir oldubittiye getirip kısa vadede ülkemiz açısından dert çıkaracak bir bela, uzun vadede de yeni bir devlet kurmanın peşine düştüler. İnşallah zeytin dalı harekâtıyla bu hevesleri bir daha geri gelmemek üzere kursaklarında kalacaktır.

AB ülkeleri resmi ağızdan kaygılarını iletirken yaptıkları kara propaganda sayesinde bizi zor duruma sokmaya çalışıyorlar. Şu ana kadar sahadaki başarımızı diplomaside de gösterdiğimizi söyleyebiliriz. Komşularımızı, Amerika, Rusya ve AB dışişlerini şeffaf bir şekilde bilgilendirerek harekâttaki amacımızı, derdimizi açık bir şekilde ifade ediyoruz. Bizim bu harekâtımıza sonuna kadar karşı olsalar da seslerini çıkaramıyorlar. Bunda hem milletimizin hem de siyasilerimizin kararlı duruşu etkili.

Çatlak sesler yok mu elbette var ama çok az. Millet kimin ne mal olduğunu biliyor. Çatlak ses çıkaran siyasetçiye seçim zamanı gereken ders verilir. Sosyal medyada terör gruplarını destekleyen, operasyona yönelik insanları manipüle edici yalan yanlış paylaşımlarda bulunanlarla ise muhatap olmaya gerek yok. Doğrudan emniyetin ilgili sitesine bu kişileri şikâyet edip tutuklanmalarını sağlamalıyız. Vatan hainliğini kimse fikir özgürlüğü olarak pazarlamaya kalkmasın. Şu zamanda tatlı su liberalleriyle uğraşmaya vaktimiz yok…

Artık söz söyleyip, sözün değerini düşürmenin zamanı geçmiştir. Bize bir saldırı olsun, cevabını verelim dönemi bitmiştir. Dünyaya zeytin dalı harekâtıyla mesajımızı gayet net bir şekilde veriyoruz. Arif olan gerekli dersi alıp, zeytin dalına sarılır. Olmayanda bu saatten sonra kendi bilir, bedelini öder. Uzun lafın kısası şimdi onlar düşünsün…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Kocabaş Arşivi
SON YAZILAR