Furkan Bozoğlu
Furkan Bozoğlu “KOCAMAN” BİR MAĞLUBİYET

“KOCAMAN” BİR MAĞLUBİYET

Tarihi gün hüsranla son buldu.

Torku Konyaspor – Galatasaray maçı öncesi sonuçla ilgili herkesin bir tahmini vardı.

Ben de taraftarın akın edeceği bir maç olacak diye (ki öyle oldu.), yönetim tarafından biletlere yapılacak indirim diye Yeşil Beyazlılar’ın bu maçtan en kötü beraberlik çıkaracağını düşünmüştüm. 5 – 0’lık bir mağlubiyetin ardından bu durumu düşündüğümde ne yazık ki absürd bir durumla karşılaşıyorum.

Öncelikle Rangelov ile başlamak istiyorum. Torku Konyaspor’da Uğur Tütüneker ve Mesut Bakkal döneminde yaşadığımız bir durumu bu maçta sanki Aykut Kocaman da uyguladı. Önceki teknik direktörlerde de ilk 11’de basının ve taraftarın şaşırdığı isimleri görüyorduk. Bana, Aykut Kocaman’da da bu durumu yaşadık gibi geldi. Neden hala ligde henüz 3 gol atan bir forvet Galatasaray maçında ilk 11’e alınır. Yapılacak tek şey ne miydi? Al Djalma’yı koy kanada, koy Hasan Kabze’yi de ileri uca.Bu durum tek sebep bu değil mağlubiyette ama maç neden bir iki farkla bitmesin. Djalma oyuna girdikten sonra oyunun canlandığını sadece ben görmedim herhalde? Djalma 11’de başlasaydı neden bu durum maç başında olmazdı ki? Rangelov ara transfer döneminde gönderilecek ilk oyunculardan birisi. Galatasaray maçında katkısı olacağına daha çok Hasan Kabze’nin pozisyonlarını bozdu.

Galatasaray Konya’ya tam kadro geldi. Kıran kırana bir maç bekliyorduk fakat olmadı. Aykut Kocaman’ın taktikleri ilk 15 dakikada çözüldü ve goller art arda yağdı.

Taraftar maça harika başladı. Yapılan koreografi, İbrahim Apalı’nın cezasının bitmesi ve daha önemlisi 37 bin 100 taraftarın stadyuma gelerek rekor kırması bu skoru hak etmiyor.

Bu mağlubiyette etkisi olan Aykut Kocaman’ın Rangelov hatasını ikinci kez yapacağını sanmıyorum. Bundan sonra düşünülecek tek şey her zaman söylediğimiz klişe cümle “Önümüzdeki maçlara bakacağız”dır.

En çok kime mi yazık oldu?  37 bin 100 taraftara. Bu mağlubiyet beni taraftar çoğunluğu anlamında korkutuyor. İnşallah Beşiktaş maçında da bu kadar taraftarı hatta daha fazlasını bir arada görürüz.

Torku Konyaspor’da mağlubiyetler olmamalı, hele ki “KOCAMAN” MAĞLUBİYET’ler hiç olmamalı.

        FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZI OLURUZ?

  • Rekor kıran 37 bin 100 taraftarın önünde mağlubiyet yaşamadığımız zaman futbolda mütevazı oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi

Konyaspor pes etmiyor!

19 Aralık 2021 Pazar 15:56

Golcün yoksa golsüzsün!

17 Ekim 2021 Pazar 18:44

İlhan Palut geliyor bak!

16 Eylül 2021 Perşembe 10:49

FUTBOL TERÖR MÜDÜR?

08 Nisan 2015 Çarşamba 01:31

RAKİP TRABZONSPOR

03 Nisan 2015 Cuma 01:13

ORADA BİR 3 PUAN VAR UZAKTA!

22 Mart 2015 Pazar 07:01

TARAFTAR: 1 FENERBAHÇE: 1

03 Mart 2015 Salı 09:20

YAZIK BU TARAFTARA!

17 Şubat 2015 Salı 09:31

(KÖTÜ STAT İÇİNDE) ESİR BİR BALIK

11 Şubat 2015 Çarşamba 04:00

YA SABIR

26 Ocak 2015 Pazartesi 01:56