Şerife Demir

Şerife Demir

Kolay tatlı tarifleri

Kolay tatlı tarifleri

Selamün Aleyküm. Şu sıralar yine yasaklarla birlikte çocuklarımızla birlikte evdeyiz. Peki o zaman şükür sebeplerini mutfağa dahil edip hem onlarla eğlenceli vakit geçirmek ve mutfakta pratik lezzetler hazırlamak için sizlere iki kolay tarif vereceğim.

Yasaklar kalktığında evinize gelen misafirler de çok beğenecek.  Yorulmadan yapacağınız ve hepimizin evinde olan  tariflerle tüm beğenileri toplayacaksınız.

İlk tarifimiz için malzemeler şöyle; 1yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı irmik, 1 kabartma tozu, 1paket vanilya, bir kaç damla limon suyu, aldığı kadar un.

Malzemeleri bir kaba boşaltın. Fazla un kullanmadan yumuşak bir hamur elde edin. Fındık büyüklüğünde yuvarlayın, fırına verin.

Bu arada şerbeti için; 2 bardak şekeri ve 2 bardak suyu karıştırıp şekerin erimesinin sağlayın. Sakın ocağa koymayın sadece suyun içinde şekeri karıştırarak eritin.  Fırında iyice pembeleşen tatlımızı sıcak bir şekilde şerbete ilave edip şerbetinin iyice çekmesini bekleyin. Sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

İkinci tatlımızın adı yalancı baklava. Eğer evdeki herkes tatlı düşkünü ise bir tepsi aynı anda bitecektir. Sadece hamuru yoğurup tepsiye düzlemeniz kadar kolay bir tariftir bu.

Malzemeleri şöyle; Yarım paket margarin, yarım su bardağı su, yarım su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı ceviz, 1 paket, kabartma tozu, aldığı kadar un.

Bütün malzemeleri yoğurup kırılmış ceviz de dahil olmak üzere yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Kuzine sobalarının tepsileri bu ölçüye tam denk gelmektedir. Yine de sizin evde ona uygun hangi tepsi varsa ona hamuru koyup düzeltiyoruz. Sonra baklava dilimi olacak şekilde kesiyoruz ve fırına veriyoruz.

Şerbeti için; 2 bucuk su bardağı şekeri ve 1bucuk su bardağı suyu karıştırıp koyulaşana kadar kaynatın. Baklava şerbeti gibi koyu kıvamlı bir şerbet olacak. Soğumaya bırakın. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çabuk seken bir tatlı oluyor ve gerçekten hem içindeki her evde bulunan malzemeler tadı da baklavanın alt katmanı gibi bir lezzet veriyor.

Umarım yapar ve beğenirsiniz.

İnşallah yapabilecek sağlığımız yerinde olsun. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın. Hayırlı günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR