Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya algısının değişimine ayak uydurun!

Konya algısının değişimine ayak uydurun!

Sevgili okurlar, yeni haftanın ilk gününden herkese merhaba.
 
Konya, bu hafta sonunu yoğun ve renkli görüntülerle geride bıraktı. Bu yıl ilki düzenlenen, 22 ülkeden 2 bin 200 sporcunun katıldığı 'Konya Yarı Maratonu' heyecanı hafta sonuna renk kattı.
 
21 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen maratona, Mevlana Kültür Merkezi'nden başlayan atletler, belirlenen istikametlerde koştuktan sonra başlangıç noktası olan Mevlana Kültür Merkezi'nde bitiş çizgisine ulaştı.
 
Rota gerçekten çok uzundu, katılım ise hayli yoğundu.
 
Etkinliğe, sadece Konyalılar değil, Konya dışından ve yurt dışından da ilgi büyüktü.
 
Beklendiği gibi oldu, koşu yarışmalarının doğal şampiyonu olan Kenyalı ve Etiyopyalılar ‘Konya Yarı Maratonu’na da damga vurdu, geleneği yine bozmadı.
 
Yarı maratonda erkeklerde 1.04.10'luk derecesiyle Kenyalı Meshack Kiprop Koech birinci olurken, Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa 1.04.36'lık derecesiyle ikinciliği, Onur Aras ise 1.06.18'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.
 
Kadınlarda da 1.07.43'lük derecesiyle Etiyopyalı atlet Shewarge Amare Alene ilk sırayı aldı. Kenyalı Daisy Jeptoo Kimeli 1.12.20'lik derecesiyle ikinci, Bahar Atalay 1.17.50'lik derecesiyle üçüncü oldu.
 
10 kilometre yarışında ise ipi göğüsleyen bizim atletlerimiz oldu.
 
10 kilometre yarışında Abdurrahman Gediklioğlu 34.15'lik derecesiyle birinci olurken, Levent Ateş 34.15'lik derecesiyle ikinci, Felmeta Tesfaye 34.35'lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.
 
7 bin kişinin kayıt yaptırdığı Halk Koşusu ise kent merkezindeki 2,7 kilometrelik parkurda yapıldı. 7’den 70 pek çok vatandaşın katıldığı yarışta, yaşlı nenelerimiz bile vardı.
 
Konya hem yerel yönetimiyle hem de vatandaşlarıyla güzel bir etkinliği başarıyla geride bıraktı.
 
İslami Dayanışma Oyunları'nda da aynen koşulacak olan ‘Yarı Konya Maratonu’ bu anlamda bir test yarışı da oldu. Şimdi hedef, her yıl 15 Mayıs’ta Uluslararası Konya Yarı Maratonu olarak markalaşmak.
 
Konya bunu başaracaktır.
 
Bir eklemeyi de SOBE için yapmalıyız.
 
Maratona katılan yarışmacılardan alınan kayıt ücretlerinin otizm alanında Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük merkezi olan SOBE Vakfı’na aktarılacak olması ve maratona kayıt olan herkesin aynı zamanda SOBE gönüllüsü yapılması çok klas hareketti.
 
Başkan Altay, çocuğu gibi büyüttüğü SOBE’ye burada da sahip çıktı. SOBE gibi bir markanın bu şekilde desteklenmesi, uluslararası alanda da Konya Yarı Maratonu’na anlam katacaktır.
 
Gelecek sene yapılacak olan maratonda, SOBE öğrencilerinin yanı sıra, diğer özel çocuklarımıza da bir koşu planlansa çok daha anlamlı olur.
 
Yazıma son verirken bir de nanemollalık yapanlara birkaç şey söylemek istiyorum.
 
Konya’nın tanıtımı ve markalaşması adına önemli olan bir etkinliği, trafikteki aksama nedeniyle eleştirenleri anlayamadım.
 
Festival yapma, konser yapma, etkinlik yapma, spor yapma.
 
Ne yapacağız o zaman?
 
Anlamak hakikaten zor.
 
Her şeye karşılar.
 
Sırf eleştirmek için eleştiriyorlar.
 
Evet, maraton nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Bazı insanlar mağdur olmuş olabilir. Fakat bunu büyütmeye gerek yok.
 
Siz de o gün aracınıza binivermeseydiniz, ne var yani. Senede bir gün araçtan inseniz çok şey kaybetmezsiniz.
 
Üstelik bir haftadır her yerde bangır bangır bağırıyoruz, haberlerini yapıyoruz. Bir haftadır kapanacak tüm caddeleri duyuruyoruz. Önceden önlem alıp kendinize alternatif güzergah oluşturabilirdiniz ya da daha güzeli ailenizle birlikte çoluk-çocuk katılım sağlayabilirdiniz.
 
Konya algısının değişimine siz de ayak uydurmalısınız. Şehrin gelişimi adına bu önemli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR