İsmail Koç

İsmail Koç

KONYA “SAVUNMAYA” GEÇİYOR

KONYA “SAVUNMAYA” GEÇİYOR

Türkiye son 10 yılda özellikle yerli savunma sanayinde bir dönüşüm yaşıyor. Ülkemizin bulunduğu coğrafya hemen dibimizdeki komşu ülkelerde yaşananlar da göz önünde bulundurulduğunda bu dönüşüm kaçınılmaz bir hal aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, 2023 hedefleri doğrultusunda ilk milli tank ALTAY, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemi MİLGEM derken savunma alanında birçok ilk gerçekleştirildi.  Yüzde yüz yerli bir savunma sanayi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bu büyük dönüşümden Konya’da nasibini alıyor elbet…

Bu amaca hizmet amacıyla geçtiğimiz günlerde Konya Sanayi Odası öncülüğünde Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçarslan, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve beraberlerindeki heyetle önce Beyşehir’in Huğlu ve Üzümlü mahallerinde yivsiz tüfek üreten sanayicileri, ardından Konya’daki savunma sanayisine yönelik çalışmalar yapan bazı fabrikalara bir takım ziyaretler gerçekleştirildi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’nün bu organizasyondaki emekleri çok büyük. Konya’ya yatırımların getirilmesi noktasında canla başla çalışan bu iki isim taşın altına elini değil tabiri caizse gövdesini koyuyorlar.

Gündemde yeterince kendine yer buldu mu tartışılır ancak Konya çok önemli ziyaretçileri ağırladı.

Konya’ya gelen bu önemli isimlerin gün boyu Konya’da kalmalarını ve dur durak bilmeden ziyaret gerçekleştirdikleri bir organizasyon düzenlemek öyle kolay değil.  Bu noktada programda emeği geçenler büyük bir takdiri hak ediyor.

Bu ziyaretlerde en çok dikkatimi çeken “Ankebot” adındaki uzaktan kumanda ile idare edilen “İnsanız Kara Aracı” oldu. İnsanız hava aracını duymuştuk ama İnsansız Kara Aracını ilk kez duyduk ve gördük.

Küçük bir gösteri yapan Ankebot henüz istenilen seviyede olmasa da ileriye dönük çok güzel bir adım.

Ziyaretler ziyareti sırasında bir fabrika sahibi misafirlere çalışmalarını anlatırken biraz alçak sesle konuşunca Memiş Kütükcü araya girerek daha cesur ve kararlı konuşması yönünde uyarılarda bulundu.

Bu şu demek ülkemizi ve şehrimizi yönetenlerin azim ve kararlılığının girişimcilerde de olması gerekiyor.

Hem savunma sanayi için hem bu organizasyon için Ziya Altunyaldız ismini anmadan geçmemek gerek… Konya’nın diğer bütün yatırımlarında olduğu gibi bu sektör içinde en önemli aktör oldu. Konya ile ilgili ne zaman bir yatırım gündeme gelse Altunyaldız’ı orada görmek mümkün. Sadece plan ve projelerin takibi noktasında değil, yeni alanlar açma yeni stratejiler belirleme yada yeni projeler üretme noktasında Ziya Altunyaldız ismi Konya için paha biçilemez bir isim…

Hizmette marka haline dönüşen bu ismin Konya’yı da bir marka haline getireceğinden kimsenin şüphesi yok artık…

Konya için ne denli bir kazanç olduğunu bu son organizasyonda bir kez daha anladık…

… 

Savunma sanayi milli bir iş.

Savunma sanayisi yatırımlarına son yıllarda büyük önem veriliyor. Bu nedenle de savunma sanayi, yatırım ve teşvik sistemi içerisinde çok özel öneme sahip sektör haline geldi. Konya bu anlamda yatırımlar açısından önemli şehirlerin başında geliyor.

Savunma sanayinde Türkiye’de 5. sırada yer alan Konya bu potansiyelini daha da arttırmak istiyor. Bunun için Konya’da alt yapı mevcut. Sadece Konya’daki girişimcilerin biraz daha kararlı adımlar atması gerekiyor.

Ülkemizde olduğu gibi Konya’da da savunma sanayi kapsamında güzel çalışmalar yapılıyor. Türkiye artık eski Türkiye değil. Zamanında toplu iğne dahi üretemeyerek her şeyi dışarıdan ithal eden bir ülkeden savunma araçlarını bile kendi üreten bir ülke durumuna geldik Elhamdülillah…

Bunlar daha başlangıç…

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023, sonrasında da 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda ülkemizi çok daha güzel günler bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR