Sami Gediz

Sami Gediz

KONYA SİZCE TORPİLLİ Mİ?

KONYA SİZCE TORPİLLİ Mİ?

 

 


Konya- Eskişehir biletleri ilk hafta 5 liradan satışa sunuldu. Haliyle vatandaş hücum etti ve biletler ilk günden tükendi. Ankara’dan sonra Eskişehir’e de hızlı tren konforu ve hızıyla ulaşabiliyoruz.

Ekim ayında da İstanbul’a hızlı tren sayesinde çok kısa bir sürede ulaşacağız. Ulaşım konusunda yol kat etmeye devam ediyoruz. Belki bu işten otobüs firmaları mağduriyet yaşıyor olabilir ama devlet fiyat konusunda taviz vermeyerek aslında otobüs firmalarını da mağdur etmemek istiyor.

Dışişleri Bakanımız Konya-Karaman-Mersin hattına da çok önem veriyor. Mersin hattı özellikle sanayimizin gelişmesi açısında son derece önemli konumda görünüyor. Konyalı sanayici ve iş adamlarımız bu konuyu aslında yıllardır dillendiriyorlardı. Seslerine Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu kulak verdi.

Bu konuda da MÜSİAD’ın organize ettiği programda geçtiğimiz günlerde Mersin’de gerçekleştirildi. Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu o kadar yoğun dış işlerinin arasında hem ülkemizle hemde Konya ile özel ilgileniyor. Bakanımız aslında Konya için bir nimet. Sağ partisiyle, sol partisiyle, ülkücüsüyle Dışişleri Bakanımızın başarılarını her zaman desteklemeli ve arkasında olmalıyız.

Çünkü Sayın Bakanımız siyasetçi kimliğinin dışında hepimizin hocasıdır. Sayın Bakanım yerine Sayın Hocam sözü onu daha fazla mutlu etmektedir. Çıkarsızca siyaset yapmaktadır. Aslında onun gönlü hocalıktadır ama bu ülkenin Dış politikada ona ihtiyacı olduğu için bu sorumluluğu üstlenmiştir.

Günümüze kadar gelen süreçte Dış politikada ileriye dönük birçok adım atıldı. Vizeler kaldırıldı. Ülkeler arası ticaret anlaşmalarında artış sağlandı. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül, Sanayici ve İş Adamlarımızı yanına alarak yurt dışı geziler düzenledi. Ticaretin artması için ikili görüşme ortamları sağlandı.

İsrail tarihinde ilk defa bir ülkeden özür diledi. Bu ülkede Türkiye oldu. Bütün Dünya’da Türkiye ilk gündem oldu. Türkiye sonunda istediği özürü ve tazminatı aldı, gidenler geri geldi mi hayır ama hiç olmazsa yapılan teröristçe saldırı kabullenilmiş oldu. Allah bizi bu tür saldırılara tekrar maruz kalmayı nasip etmesin.

Konya aslında diğer illere göre gerçekten torpili yüksek bir Şehir. Bütün yatırımlarda ön planda tutuluyor. Hızlı Tren konusunda zaten bu torpili gördünüz. Konya Ankara’ya bağlandı, ardından Eskişehir’e bağlandı ve İstanbul’la devam edecek. Gerçekten torpilliyiz. Ne mutlu bize.

Bilim Merkezi’de Konya’da kuruluyor, bitince Konya’nın potansiyeli daha da artacak. Tüyap fuarımızda yenileniyor. Daha ne isteriz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR