İsmail Koç

İsmail Koç

KONYA TRAFİĞİNE BİR ÇARE!

KONYA TRAFİĞİNE BİR ÇARE!

Konya’da yaşayıp da, trafiğinden dert yanmayanınız var mı?

Özellikle son birkaç yıldır Konya’nın trafiği iyiden iyiye bir problem olarak karşımıza çıkmaya başladı.  İnsanların ekonomik gelirlerinin artmasıyla birlikte her evde iki hatta üç araç olmaya başladı. Araç sayısının artması da doğal olarak trafiğin artmasına sebep oldu.

İnsanlara yeni araç almayın denilemeyeceğine göre trafiğin bir hale yola koyulması gerekiyor.

Son yıllarda Konya’da bu anlamda kayda değer bir gelişme yok. Özellikle cumartesi günleri Konya’da bir yerden bir yere otomobilinizle gidebilmek resmen bir eziyete dönüşüyor.

Trafiği rahatlatma adına hiçbir çalışma yapılmıyor. Özellikle günün bazı zamanlarında bazı noktalarında trafik durma noktasına geliyor.  

Bunun en yakın örneğini pazar günü yaşadık.  YGS’ye trafik ile birlikte olumsuz hava şartları da eklenince birçok öğrenci sınava geç kaldı ve hayallerini bir sene daha ertelemek zorunda kaldı. Bu gençlerin ömürlerinden çalınan bir seneyi ne geri getirebilir? Maddi bir karşılığı olabilir mi?

Şöyle ki daha bu cumartesi Kule Site’den babamın aracıyla Zafer’den beni alabilmesi için yarım saat beklemek zorunda kaldım. Zaten en büyük tepkiyi de o verdi. “Yazın bunları, gündeme getirin, çözüm bulunsun” diye de sitem etti.

Babam işi dolayısıyla sürekli İstanbul’a gidip geldiğinden her seferinde İstanbul’u örnek verir. İstanbul’da milyonlarca araç olmasına rağmen bu şekilde bir trafiğin olmadığını, Konya’nın her geçen gün artan trafik yoğunluğuna neden çözüm bulunmadığından yakınıp durur.

Neden İstanbul ve Ankara’da bu kadar fazla sayıda araç varken, trafik sorunu Konya’daki kadar problem olmuyor? Bu sorunun onlarca yanıtı var. Ama benim bu yazımda özellikle bahsetmek ve değinmek istediğim; Konya’da neden Ankara ve İstanbul’daki gibi müstakil bir Trafik Daire Başkanlığı’nın olmadığı?   

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde böyle bir birim kurulsa, bu dairede de Konya’nın trafik sorununu çözmek için çalışmalar yapılsa, adımlar atılsa?

“Bizde de en azından sorunun çözümü için uğraşanlar var” rahatlığı oluşacak…

Konya nüfusu ile birlikte trafikteki araç sayısının da her geçen gün arttığı göz önünde bulundurulduğunda Konya’da trafiğinin azaltılması noktasında birtakım çalışmaların yapılması bir zorunluluk...   

Konya’yı geleceğe hazırlamak adına bir zorunluluk…

Trafik Daire Başkanlığı gibi bir oluşum Konya’da trafik sorununun çözümü açısından önemli bir adım olarak tarihe geçecektir…

İstanbul’da milyonlarca araç her gün akıcı bir şekilde trafikte seyredebiliyorsa bunun arka planında müstakil bir Trafik Daire Başkanlığı’nın olması yatıyor.

Konya’da böyle bir çalışma olmadığından sınav günü, maç günü hatta düğün günlerinde trafik yoğunluğunun yaşanması kaçınılmaz hale geliyor.

Konya her geçen gün daha da büyüyor. Konya’ya günü kurtaran değil, ileriye dönük, şehrin geleceğini kurtaracak çalışmaların yapılması gerekiyor.

Konya trafiği için de Trafik Daire Başkanlığı bu yaraya bir çare olabilir. 

Umarım en kısa zamanda, çok geç da kalınmadan bu konuda bir takım çalışmalar yapılır ve trafik Konyalılar için bir eziyet olmaktan çıkar.

Tahir Başkana önemle duyurulur!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR