İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor “2” transferle 3 kulvarda da favori olacaktır…

Konyaspor “2” transferle 3 kulvarda da favori olacaktır…

İlk maçtaki farklı galibiyetten sonra rahat bir maç Konyaspor’u bekliyordu. Öyle de oldu. Rotasyonlu kadroyla sahaya çıkan Konyaspor, Bate’yi tur için hevese bile sokmadı. İlk yarıdaki gollerle bir üst tura çıkan Konyaspor, UEFA Konferans Liginde iddialı bir takım olduğunu da oyun yapısıyla göstermiş oldu. İlk 11’den ziyade hamle oyuncularının da şans bulmadı İlhan hocanın elini güçlendirmeye yönelik bir hamlesiydi. Fakat bazı oyuncuların henüz yetersiz oldukları görüldü. Dolu tribünlere karşı oynanan maçta Konya’da futbolun ne kadar çok özlendiği bir kez daha ortaya çıktı. Taraftar muhteşemdi, futbolda güzel bir sezonun bizleri beklediğinin işaretiydi. Bu oyunla gruplara kadar kalabileceğini hatta gruplardan da çıkabileceğini gösteren yeşil beyazlılar, her yıl Avrupa’da mücadele eden Bate Borisov’u elemesiyle UEFA Konferans Liginin favori takımları arasına daha şimdiden girdi.

İlk yarıda Muriç’in soğukkanlı pasıyla muhteşem bir gol atan Rahmanovic, ikinci yarıda %100’lük golü kaçırdı. Calvo ise kısa boyunun eksikliğini pratikliği ile kapattı. O kadar uzun oyuncuya rağmen duran topa muhteşem yükselen Calvo, henüz ikinci maçını golle tamamladı… Oyunu ve mücadelesiyle Abdülkerim’in açığını kapatacağını ispatlamış oldu. Cebrail, kanatta çok iyi mücadele etti. Koşmadan 1 dakikası bile geçmedi. Turu garantileyen İlhan Palut, ikinci yarıda yedek kulübesini de görmek istedi. Yasir, Pavicic, Kahraman, Muhammed ve Amilton’u oyuna alan İlhan Palut, o oyunculara da güvendiğini gösterdi. Ancak bazı oyuncuların henüz hazır olmadığı ya da adaptasyon sürecini tamamlamadıkları görüldü. İkinci yarıda maç Ziraat Türkiye Kupasına döndü. Kadro da o turnuvada oynatılacak kadroydu.

Bate sınavını muhteşem oyunlarla rahat geçtik. Ancak, eksikleri de söylemeden olmaz. Takımın stoper ve forvet eksikliği yine göze çarptı. Sokol’un kırmızı görmesiyle birlikte Muhammed’in yalnız kalması, uzun maratonda alternatif oyunculara ne kadar çok ihtiyaç olduğunu bir kez daha vurguladı. İlk maçta Uğurcan’ın kırmızı kart görmesi de yine olası durumlarda oraya da bir takviyenin yapılabileceğine işaret etti.

Takım “cuk” diye oturmuş durumda fakat forvete ve stoper bölgesine direk oynayacak 2 oyuncunun alınması bu takımı her kulvarda favori yapacaktır…

Hedef takım olmak isteniliyorsa da bu 2 bölgeye transfer olmazsa olmazdır. 2 maçta gol yemedik. Evet ama stoper bölgesindeki hamle oyuncuları bana hala güven vermiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR