Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor Ateş Hattından Alnının Akıyla Çıktı

Konyaspor Ateş Hattından Alnının Akıyla Çıktı

Pendik maçı öyle bir maçtı ki, kaybetsen hem puan hem sıra olarak rakibin gerisinde kalacak ve demoralize olacaksın. Kazandığın anda ise rakibe beş puan fark atıp hem yarışta saf dışı bırakacak hemde düşme hattının üstüne çıkıp üzerindeki baskıyı bertaraf edeceksin. İşte öylesine psikolojik öylesine kritik bir maça çıktı Konyaspor.

İlk dakikalarda sahayı çok iyi parselleyerek önde baskıyla rakibine top göstermeyen takımımız neticesinde 12. Dakikada Cikaleshi'nin penaltıdan attığı golle oynadığı oyunun neticesini almış oldu. Maçın geneline baktığımızda da bu oyunu 90 dakikaya yaymayı başardık topun arkasında kalarak hem alan daralttık hemde rakibi kalemizden uzak tuttuk bu tip maçların reçetesi buydu ve sahada kusursuz şekilde uygulandı bu taktik. Özellikle bu noktada N’zonzi ye ayrı bir parantez açmak lazım orta alanda tek kişilik bir ordu gibi oyunun temposunu ayarladı verdiği paslar ve pozisyon almasıyla birlikte maçın hararetini düşürdü ve tecrübesiyle birlikte oyuna ve skora doğrudan etki etti. Daha öncede sıkça belirttiğimiz şekilde bu tip stratejik maçlarda oyundan çok skora odaklanılır nihayetinde Konyaspor rakibi olan üç takıma karşı sahadan galibiyetle ayrılarak bu sınavlardan tam not alarak geçmiş oldu. Son beş maçta sadece 2 gol yiyen ve doğrudan rakibi olan takımlardan üç galibiyet alan Konyaspor, oyunundaki bariz gelişmeyi sahaya yansıtarak düşme hattının içinden çıkmayı başardı. İnşallah bundan sonra oyun olarakta bizi tatmin etmeyi başarır ve bizlere daha rahat maçlar izletir.

Daha henüz herşey bitmiş değil fakat en azından kırmızı hattın stresini bir nebze olsun üstümüzden atmış olduk. Rehavete kapılmadan daha ayakları yere basan bir oyunla umarım sezonun geri kalanını rahat bir pozisyonda tamamlarız.

Takımımızı, teknik heyetimizi ve canla başla mücadele eden yöneticilerimizi tebrik ederim emeklerin karşılığının gelmesi çok güzel bir duygu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR