Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor fırsatları birer birer tepiyor!

Konyaspor fırsatları birer birer tepiyor!

Sumudica’nın Konya deplasmanına futbol oynamak için gelmediği her halinden belliydi. Beşli savunma ile kale önüne otobüsü çekip Konyaspor’un hata yapmasını bekledi. Mounir ile kontratak aramaktan başka bir stratejisi yoktu. Gol yemediği sürece bu taktiği bozmayacağı daha maçın başından belliydi. Uzatmalara kadar oyuncu dahi değiştirmedi. Maalesef Konyaspor’da bu planı bozamadı.

YAKALADIN MI ATACAKSIN!
Rakibin futbol oynayamaya niyetinin olmadığı, sadece kapanmak üzerine oyun kurguladığı durumlarda sabırlı oynayacaksın, savunmada dikkatli oynayacaksın, yakaladığın pozisyonu da atacaksın. Konyaspor,  Malatyaspor karşısında ilk ikisini yaptı ancak üçüncüsünü yapamadı. Özellikle ikinci yarıda kalabalık Malatyaspor savunması arasında yakaladığı birkaç pozisyonu da harcadı. Golü bulsa rakip çözülecekken kaçan fırsatlar rakibin direncini ve puan motivasyonunu artırdı.

SUYA SABUNA DOKUNMAYAN DEĞİŞİKLİKLER
Peki, İlhan Palut’un kapalı savunmaya karşı değişiklikleri yeterli miydi? Bence oldukça yetersizdi. Mpoku-Endi değişikliği sonuca çok da tesir edecek bir değişiklik değildi. Soner’in yerine daha ofansif Rahmanovic tercihi mantıklı sayılabilir. Skubic- Michalak değişikliği kapalı savunmaya karşı neyi değiştirir, tartışılır, kanatlardan orta sorunu yoktu zaten. Esas sorun ceza sahası içerisine daha çok adam sokabilmekti. Rakip ceza sahası içine kümeleşmişse bu durumda kalabalık içinde fizik ve sayısal üstünlüğü elde etmek gerekir. Değişikliklerin hiç biri rakip ceza sahası içine dönük değildi. İlhan Palut’un oyuncu değişiklikleri suya sabuna dokunmayan oyunu değiştirebilecek değişiklikler değildi.

AHMET HASSAN NEDEN KULÜBEDE?
Konyaspor Ahmet Hassan’ı bugünler için aldı. Aslında oyun tam olarak Ahmet Hassan’ın tarzına uygundu. Ahmet Hassan giderek Kravetsleşiyor. Mental olarak kötü durumda olduğu suratından belli oluyor. Ancak Ahmet Hassan bu maçta da oyuna girmeyecekse ne zaman girecek. Bu maçta oyuna girmeyecekse kulübede oturmasının da anlamı yok.  Rakibin bu kadar katı savunma yaptığı yerde Soner Dikmen’i oyundan alıyorsa İlhan Palut’dan daha radikal bir hamle beklerdim. Mesela 1.91’lik güçlü fizikli Ahmet Hassan’ı ileri atıp Çikalleshi’yi hemen arkasına koyabilirdi. Konyaspor’un en maliyetli oyuncusunun atıl durumda kulübede beklemesi gerçekten yazık.

LİG İKİNCİLİĞİ MAKUL BİR HEDEF
Konyaspor son iki haftada sadece bir puan almasına rağmen averajla ikincilik pozisyonunu koruyor. Trabzonspor çok büyük bir çuvallama yaşamazsa açık ara şampiyon olacak gibi görünüyor. Ancak lig ikinciliği diğer takımların istikrarsız çizgisini görünce ulaşılabilir bir hedef gibi duruyor. Bu yıl lig şampiyonu ön eleme oynayacak. Lig ikincisi de öyle. Konya Stadyumunda şampiyonlar ligi ön eleme maçı da olsa o heyecanın hayalini kurmak çok güzel. Bu fırsat bir daha gelmez. Strese girmeden, baskı hissetmeden oyunu biraz daha geliştirmek, İlhan Palut’un da bugünkü maç gibi oyunun tıkandığı durumlarda  oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahalelerde biraz daha rutin çıkabilmesi Konyaspor’u bu yarışın içinde tutabilir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR