Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

KONYASPOR GÜMBÜR GÜMBÜR

KONYASPOR GÜMBÜR GÜMBÜR

Hollanda kampı bitti. Torku Konyaspor yurda döndü ve Spor Toto Süper Lig’in 2014 – 2015 sezonuna yaptığı hazırlık maçlarıyla iyi bir şekilde gireceğinin sinyallerini verdi.

Biraz bu kampın nasıl geçtiğini değerlendirelim.

Torku Konyaspor, Hollanda kampı boyunca ortalama bir takımın yurt dışında yaptığı 15 antrenman barajını aşarak 17 antrenmanda forma terletti. 15 günde 17 antrenman ile birlikte biri antrenman maçı 6 karşılaşmaya çıktı. Mesut Hoca’nın 15 günlük kamp sürecine 6 maç sığdırması da oyuncuları hem teknik açıdan hem de kondisyon açısından geliştirdi fakat bana göre son maçın daha kaliteli ve güçlü bir takımla oynanması daha iyi olurdu, ne de olsa hazırlık maçlarında önemli olan skor değildir. Kampın final maçının Hollanda takımlarından örneğin PSV Eındhoven, Ajax gibi takımlarla yapılması oyuncuların eksiklerinin daha bâriz bir şekilde ortaya çıkmasını ve hatalarını görmesini sağlayabilirdi. Neyse Utrecht ile oynanan bir final maçı da çok da kötü değildi.

Yeşil beyazlılar bu 6 maçın 3’ünü galibiyetle tamamladı. (Heracles Almelo’u 2 – 1, Ado Den Haag’ı 4 – 0, Arnhem’i 9 – 3 ) Sadece Azerbaycan ekibi Qabala’a mağlup oldu, De Graafschap ile 2 – 2, Utrech ile 1 -1 berabere kaldı. Genel olarak baktığımızda hazırlık maçlarında alınan sonuçların iyi olduğunu söylemek gerek. ( Ne kadar skorun hazırlık maçında önemi olmasa da)

Bu sezon ligin Ağustos ayının sonlarına doğru açılacak bu demektir ki 2014 – 2015 sezonuna yaklaşık 3 hafta kaldı. Torku Konyaspor bu kalan zamanı da çok iyi bir şekilde geçirirse GÜMBÜR GÜMBÜR bir takım geliyor demektir. Bu saatten sonra Mesut Hoca ağırlığı kondisyon çalışmalarının yanında taktik ve teknik çalışmalara yöneltmeli. Çünkü Türk futbolunun teknik ve taktik yönünün ne kadar zayıf olduğunu Avrupa kupalarında ve Avrupa liglerinde oynanan maçları izledikten sonra anlıyoruz. Bu bir gerçek..

Torku Konyaspor müthiş bir şekilde sezona başlamak için şu ana kadar çok iyi bir ivme gösterdi. Sezonun açılmasına 3 hafta kalmışken çalışmaların bu zaman diliminde ne kadar çok önemli ve işe yarar olduğunu Mesut Hoca’nın bu son virajdaki dümen çevirmesine kaldığını söylemek isterim. Şu an itibarı ile GÜMBÜR GÜMBÜR bir Konyaspor geliyor.

Haftaya görüşmek dileğiyle, kalın sağlıcakla…

- FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?

- Hazırlık maçında rakibimizi skor ile değil de oyun ile mağlup ettiğimiz zaman futbolda   mütevazi oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR