Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor hayata, umuda tutundu

Konyaspor hayata, umuda tutundu

Kayserispor maçının zor olacağını tahmin ediyorduk.

Kayserispor’un ligdeki yeri tüm taraftarları ürkütüyordu. Fakat Konyaspor, Samsunspor maçında oynadığı futbol, şanssız kaybettiği 2 puan Kayserispor maçını umutlu hale getirmişti. Çünkü önümüzde Fenerbahçe ve Galatasaray maçları var. Bu maçlarda puan alma ihtimalinin çok kolay olmadığını dile getiriyoruz.

Konyaspor taraftarlarının hafta sonu yitirdiğimiz 12 kahraman askerimize “Vatan size minnettar”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sözleri maçın güzel başlayacağının ilk işaretleriydi. Çünkü maçtan daha önemli değerlerimiz var. O değerlerin başında da vatanımızı korumak ve vatanımız için mücadele eden, şehit olan askerlerimizin hakkını vermek geliyor.

Dengeli bir maçtı. Hava biraz soğuk, biraz güneşli ve stadın bir kısmı doluydu. 2 bin 500 kadar taraftar vardı. Konyaspor maçın başından sonuna kadar kazanma hırsı içerisindeydi. Oyuncularda bir kazanma azmi, hırsı, heyecanı ve isteği vardı. Bu da sonuca yansıdı. Çünkü isteyen, mücadele eden, elinden geleni yapan karşılığını mutlaka er ya da geç alıyor. Karşılıklı ataklar vardı. Ama mücadelede ilk pozisyonu Kayserispor buldu. Kaleci Bernardoni yine günündeydi. Maçın başında ve sonundaki kurtarışıyla sonuca en önemli katkı sağlayan isimlerden biri oldu. Gelecek maçlar için de güven verdi.

2 tane penaltı var. Kaleci Bilal, Moreno’nun üzerine geliyor ve kramponlarının bir ucu başına değiyor. Bu dünyanın her yerinde faul. Hatta bazı yorumcular kartın renginin sarı değil de kırmızı olabileceğini ifade ettiler. Çünkü tekme atmakla ilgili cezalandırma kesinlikle kırmızı kart.

İkinci golde de Uğurcan’ın topa vurduktan sonra ayağına müdahale var. VAR çağırdı. Çağırıp, çağırmaması tartışılabilir. Ama bir müdahale var. Bence de ikinci pozisyon penaltı. Kayserispor’un attığı golün öncesinde Kayra’nın, Prip’e müdahalesi var. Golden önce atak başlangıcı fazla olduğu için de golün iptali doğru.

Samsunspor Başkan Yardımcısının, Konyaspor’un VAR’a mı ihtiyacı var? Açıklaması hepimizi rahatsız etti. Konyaspor, şu ana kadar hakem hatalarına maruz kaldı. Çokta sesimiz çıkmadı. Çünkü oyunun çok iyi olmadığını bildiğimiz için skoru, kayıpları hakeme yüklememiz gerekmiyordu. Ama şimdi durduk yere Samsunspor kendisini bize rakip görerek bunu dile getirmesini hiç yakışık bulmadık. Çünkü Konyaspor ligde üst sıraları hedefliyor. Mücadelesi bundan sonra bunun için olacak. Samsunspor da hedefleyip gidebilir. Kayserispor’un hocası, “üzgünüz, özür diliyoruz, Konyaspor maçı hak etti” derken, Samsunspor Başkan Yardımcısının böyle topa girmesi şaşırttı.

Konyaspor’un takviyelerini dile getiriyoruz. Sağ bekte Ahmet değil, Uğurcan oynadı. Yerini yadırgadı. Çok iyi performans göstermedi. Her ne kadar penaltı alınmış olsa da çok iyi bir sağ beke ihtiyacımız olduğu görülüyor. Orta sahada da iki oyuncuya ihtiyacımız görünüyor. İyi bir oyun kurucu ve stoperle takviyeler gerekiyor.

Bunun dışında Kayserispor’u yenmek Konyaspor için alışkanlık haline gelmiş. 24 Aralık 2020’de Kayserispor deplasmanında geriden gelip 90 ve 98’nci dakikalarda atılan gollerle 2-1 mağlup etmişti Konyaspor. Yine 24 Aralık’ta, 2-0 mağlubiyeti adlı. Bunu da bir not olarak paylaşalım.

İkinci yarı inşallah iyi olur. Bu vesileyle yeni yılın hepimize hayırlar getirmesini diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR