İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor henüz rahat bir nefes alamadı!

Konyaspor henüz rahat bir nefes alamadı!

Konyaspor, 1 puan ile dönebileceği maçta Galatasaray’a 87 dakika dayanabildi. Galatasaray’ın oyununu kabul etmek zorunda kalan yeşil beyazlılar 1 puan almış olsaydı, düşme hattından 2 maç uzaklaşmış olacaktı. Geçtiğimiz birkaç maçta gereksiz puan kayıpları yaşayan Konyaspor, matematiksel olarak ligde kalmayı bu maçta da garantileyendi.

Cikalleshi’nin yorgunluğundan fırsat bulan Kravets ilk yarıda etkisizdi. Levan ise çok top kaybı yaşadı. Amir, Ahmet, Adil ve Rahmanovic, bu maçta performansıyla göze batan isimlerdi.

Babel’in sağa çekip vurmasına engel olamayan Konyaspor, Sehic’ten dönen topu takip edemeyince golü kalesinde gördü.

1 puana razı bir oyun sergileyen Konyaspor, gol atma ve puanla dönme adına hamleler gerçekleştiremedi.

Ligin bitmesine 4 maç kala düşme hattı ile 5 puan farkını koruyan Konyaspor, 1 maçı kazandığı taktirde rakiplerin puan kaybetmesiyle ligde kalmayı matematiksel olarak garantilemiş olacak. Önümüzdeki hafta Konyaspor için çok önemli!

Alt sıralardaki takımların kendi aralarında oynayacak olması avantaj gibi görünse de son haftalarda düşme hattındaki takımların bütün riskleri alabileceğini unutmamak gerekiyor. Karagümrük maçının kazanılması halinde Konyaspor’un 2020-2021 sezonunu kapattığı anlamına geliyor. Geriye ise gelecek sezonun planlamasının yapılması kalıyor. Mevcut kadro birçok teknik direktör için yeterli olsa da İlhan Palut’un kadrodan çok memnun olmadığını düşünüyorum. Bana göre İlhan hoca, önümüzdeki yıl pivot santrafor, çalımcı kanat ve ofansif orta saha oyuncusu isteyecektir.

Ben yine de hocanın değişiklikler noktasında kendisini daha da geliştirmesi gerektiğinden yanayım.

Ayrıca yedek kulübesindeki oyunculardan da yeterli verimi alamadığını düşünüyorum. Her maç sadece 15 oyuncudan ibaret gibi birçok maç oynandı. Oyunun gidişatına göre aynı oyuncuları oyuna sokmaktansa forma şansı vermediği oyunculara şans vererek onları da küstürmemesi gerekiyor. Çünkü başlayan 11 kadar bitiren 11 de çok önemli!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR