İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor, tehlikeden uzaklaştı

Konyaspor, tehlikeden uzaklaştı

Konyaspor’un orta sıralarda yerini sabitleştirmesi için önemli bir karşılaşmaydı. Daha önceki maçlara göre rakibine çok fazla boşluk vermeyen yeşil beyazlılar, ilk dakikalarda defansın hatasından dolayı geriye düşebilirdi. Alanyaspor’dan Umut pozisyondan yararlanamadı.

1-0’dan sonra kontrataklarla pozisyon bulmaya çalışan Konyaspor, farkı kaçırdı. Bytyqi ve Artem ile 2 net pozisyondan yararlanılmadı. Amar ve Bytyqi’nin 11’de başlaması, Konyaspor’un skor anlamında istediğini elde etmesini sağladı.

Puanını 36 yapan yeşil beyazlılar, ligin geriye kalan maçları için de umut verdi. Alanyaspor gibi ligin en iyi top oynayan takımlarından birine karşı kazanmak önemliydi.

Ayrıca Diamonde, birçok pozisyonda şansını zorladı. Kırmızı karta en yakın futbolcuydu. Agresif yapısı ve hırçın oyun kimliği ile bilinen Diamonde’nin diğer maçlarda çok daha dikkatli olması gerekiyor. Konyaspor’u 10 kişi bırakabilirdi. Bu da takım galipken olumsuzlukları beraberinde getirirdi.

Haftaya Erzurumspor’a konuk olacak yeşil beyazlılar, deplasmandan puan ile dönerse İlhan Palut Konyaspor adına çok başarılı işlere imza atacak demektir. Geldiği günden bu yana Kasımpaşa ve Fenerbahçe maçları hariç, pozitif duruşunu ortaya koyan İlhan hoca, Konyaspor’un aradığı hoca yapısının olduğunu da ispatlamış oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR