Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor, transferde son dakika golü attı!

Konyaspor, transferde son dakika golü attı!

             Konyaspor santraforunu buldu.   Jesus Jimenez, İsaac Kiese, Thelin derken son gün Ahmet Hassan Kouka üzerinde karar kılındı.

             İsmi geçen oyuncular içinde en net pivot santrafor özelliklerine sahip oyuncu Ahmet Hassan Kouka'ydı. Konyaspor'un oyun sistemi dikkate alındığında ben Ahmet Hassan tercihinin daha fayda sağlayacak bir tercih olduğunu düşünüyorum.

             Konyaspor, adam eksilten, hızlı bir forvet oyuncusundan daha çok sırtı dönük oynayabilecek, ileride top tutacak, kolay top kaybetmeyecek, takımın hücumda rakip sahaya yerleşmesini kolaylaştıracak, pas istasyonu olacak, rakip stoperleri yoracak, hava toplarındaki ise ortalama üstü bir santrafora ihtiyaç duyuyordu.

             Bu açıdan skor katkısı yüksek bir oyuncu olsa da Jesus Jimenez  daha çok kanat forvet niteliklerine sahip bir oyuncuydu.

             Konyaspor kadrosunda yer alan zaman zaman kanat forvet zaman zaman en ileri uçta oynayabilen Cikalleshi bu ihtiyacı zaten karşılıyor. Thelin ise bir hücum oyuncusunun sahip olması gereken özelliklerin her birini az biraz barındıran bir yönü diğerlerine göre ağır basmayan aslında her sisteme uyum sağlayabilecek.

              Jesus Jimenez'e göre pivot özellikleri daha güçlü, Ahmet Hassan'a göre ise daha zayıf bir oyuncuydu.  Ahmet Hassan'a gelirsek bu oyuncunun alternatif mevkiileri yok. Tek bir mevkiisi var, o da santrafor pozisyonu. Uzun, güçlü, sertliğe dayalı Türkiye liginde iş yapabilecek bir oyuncu.

             Geçen sezonun başında sakatlığına kadar görüp izlediğimiz etkili Kravets performansının rahatlıkla üstüne çıkabilecek, bitiriciliği daha iyi bir oyuncu. Oyuncunun Mısırlı ve Müslüman bir kültürde yetişmiş olması  uyum sürecini hızlı atlatmasını sağlayabilir.

             Kravets gibi mental sorunlar yaşama ihtimali çok daha düşük. Ligimizde Gençlerbirliği ve Beşiktaş formaları giyen bir önceki Ahmet Hassan hala hatıralarda.

           Bu transferdeki belki tek sıkıntısı oyuncunun iyi bir performans vermesi durumunda satın alma opsiyonunun bulunmaması. Oyuncu Türkiye ligi ortalamasının üstünde bir kaliteye sahip. Yönetim durdu durdu, turnayı gözünden vurdu diyebiliriz. 

             Tek sezon bile oynasa ligde iz bırakacaktır, bir futbol izleyicisi olarak keyfini sürmek lazım.

            Ahmet Hassan transferinde nasıl Konyaspor yönetimini tebrik etmek gerekiyorsa Thelin transferinin bozulmasından sonra Konyaspor yönetiminin yerel medyayı suçlamasını da eleştirmek lazım.

             Bir gazetecinin görevi haber yapmak, hatta atlatma haber yapmak yani bir haberi diğerlerinden önce verebilmek. Herkesin bildiği eskimiş bir haberin hiçbir değeri yoktur.  Thelin haberini yapan gazeteciyi değil eleştirmek ben olsam tebrik ederim.

            Haberin basına sızmasını istenmiyorsa yönetim kusuru kendinde arayacak. Bu transfer görüşmelerinin içinde olan kişiler ağzını açmayacak. Arkadaşına eşine, çocuğuna dahi söylemeden görüşmeleri gizlilik içinde yürütecek. Yönetim kurulundaki kişiler ağzını sıkı tutmuyorsa bu bilgeye ulaşan gazeteciyi suçlayamazsınız.

             Bir de Konyaspor yönetiminin yaptığı açıklamanın mantığını anlamıyorum. Ne yani, Thelin'in menajeri görüşmeler yerel basına sızdı, taraftar baskısı ile oyuncumu almak zorunda kalacaklar, ben en iyisi fiyat artırayım diye mi düşündü. O zaman her görüştüğünüz oyuncunun menajeri görüşmeleri basına sızdırsın, fiyat artırsın. Yok öyle bir dünya. Basında haberi çıktığı için  bir transfer bozulmaz da, yapılmaz da. Başka bir kulüp araya girer o ayrı. 

             Falcao transferinde olduğu gibi kulüp kendisini angaje etmediği sürece çıkan transfer haberlerinin transfere bir etkisi olmaz.

           Ahmet Hassan transferinden dolayı Konyaspor yönetimini tebrik eder, keyifli seyirler dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR