Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konyaspor yönetimine çağrı: Hemen TFF’ye başvurun!

Konyaspor yönetimine çağrı: Hemen TFF’ye başvurun!

Sporla ilgili çok fazla yazı yazmıyorum aslında. Ama bu aralar gündemi hayli meşgul eden bir konu hakkında birkaç değerlendirme yapmak istedim.
 
Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe, 1959 öncesindeki maçlar için şampiyonluk iddiasıyla yeni bir tartışma daha açtı ve TFF’ye başvuruda bulundu.
 
TFF’ye herkes gibi ben de o kadar güvenmiyorum ki bu konuda ne karar alırlarsa alsınlar çok tartışılacak!
 
Kendi görüşümü söylemem gerekirse; ben TFF’nin 1959 öncesi hakkında Ali Koç’tan yana tavır almasını skandal sayarım.
 
Nereden bakarsanız bakın saçmalıklar silsilesi.
 
Ali Koç birkaç gündür Ankara’da; Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Ankara Demirspor gibi kulüpleri ziyaret ediyordu. Çok geçmedi ki, Ankara Demirspor da TFF’ye 1947 yılında elde ettiğini söylediği şampiyonluğun ibrazını istedi.
 
Merak ettim, o yıl nasıl şampiyon olmuşlar diye bir araştırayım dedim.
 
Sıkı durun ama!
 
1946-47 İstanbul Şampiyonu Fenerbahçe, 1946-47 Ankara Şampiyonu Ankara Demirspor ve Gruplar Şampiyonu Adana Demirspor, üçü birlikte tıpkı 2011-2012 sezonunda uygulanan o saçma Süper Final uygulaması gibi bir uygulamayla ‘1947 Türkiye Futbol Şampiyonası’ adı altında karşılaşmışlar.
 
Yani o sene Ankara Demirspor, Adana Demirspor ve Fenerbahçe, sadece 3 takımın yer aldığı bir grupta şampiyonluk yarışı yapmış. Oynanan ikişer maçın ardından grubu 4 puanla lider tamamlayan Ankara Demirspor olmuş.
 
İşte Ankara Demirspor’un ibraz istediği sezon, bu sezon…
 
3 takımlı grupta 4 puan alanın şampiyon olduğu bir sezon size mantıklı geliyor mu?
 
Daha komik olanı ise, bu final grubunu Fenerbahçe 2. sırada tamamlamış olmasına rağmen, bu gruba gelmeden önceki İstanbul Bölgesinde aldığı bölgesel şampiyonluğu da kendi hanesine ayrıyeten yazıyor. Yani 1947 yılında hem Ankara Demirspor hem de Fenerbahçe Şampiyon olmuş sayıyor.
 
1 sezonun 2 şampiyonu mu olur?
 
Rakibinden 3 maç fazla yapan takım, 2 puan farkla şampiyon mu olur?
 
Sadece 3 maç yapıp şampiyon mu olunur?
 
Siz şaka mısınız?
 
Gülsek mi ağlasak mı bilemedim…
 
O zaman Konyaspor’un şampiyonlukları da iade edilsin.
 
Buradan Konyaspor yönetimine ve Başkan Hilmi Kulluk’a çağrıda bulunuyorum! Lütfen yarın hemen TFF’ye siz de başvuru yapın!
 
Bugünkü ismiyle Konyaspor olan Konya Gençlerbirliği'nin 1959 öncesi Bölge liglerinde 11 şampiyonluğu var.
 
Fenerbahçe kulübüne geçmiş şampiyonlukların verilmesi halinde; ilk şampiyonluğu 1936 yılında olmak üzere ve 1938-1948 yılları arasında 10 sene üst üste şampiyon olan Konya Gençlerbirliği’nin şampiyonluklarının da Konya Gençler ve Konya İdman Yurdunun birleşmesi olan Konyaspor'a verilmesi gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR