Kasım Göçer

Kasım Göçer

Konyaspor’da rüya bitti!

Konyaspor’da rüya bitti!

Konyaspor İlhan Palut ile iyi bir ivme yakaladığı bir ara şampiyonluk ve uzun süre şampiyonlar ligi hayalinin peşinden gittiği sezonun finalini yapamadı. Son haftalarda kazandığı maçlardaki gözle görülür oyundan düşüşler Karagümrük ve Antalyaspor maçlarında mağlubiyete dönüştü. Antalyaspor maçında iki kez öne geçmesine rağmen skoru tutamayan Konyaspor karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Antalyaspor karşısında Konyaspor oldukça savruk bir oyun oynamasına rağmen pozisyona girmekte zorlandığını söyleyemeyiz. Özellikle savunmada dağınık ve orta sahada oldukça yumuşak ve geçişken görünmesine rağmen Ahmet Hassan ile net pozisyonlar yakaladı.  Ahmet Hassan’ın kalecisiz boş kaleye atamadığı pozisyon sonrasında Ahmet Hassan’ın direkten dönen topu Konyaspor’un maçı kaybetmesinde başat faktörler arasındaydı.

KADRO DERİNLİĞİ YOK
Antalyaspor karşılaşması bir kez daha Konyaspor’un kadro derinliğinin olmadığını gösterdi. Kötü gününde olan Skubic’in yerine giren Barış Yardımcı daha da kötü. Orta alanda Soner’i oyundan aldığında hoca aynı tipteki bir diğer oyuncu Oğulcan’ı oyuna almak zorunda kalıyor. Oyunu riske edecek ofansif bir dokunuş yapma şansı olmayınca Cikalleshi ile çift forvete dönerek sonuç elde etmeye çalıştı. Geçen hafta Mpoku’nun kafa olarak bitirdiğini görmüştük ve hoca bu hafta hiç düşünmedi bile. Amilton’u zaten yazmaya gerek yok.

TARTIŞILAN HAKEMİN TARTIŞMALI KARARLARI
Hakem Mete Kalkavan’a da bir parantez açmak gerekiyor. TFF’nin kapı önüne koyduktan sonra yeniden işe aldığı Mete Kalkavan tartışmalı kararları ile maça etki etti. Konyaspor’un yediği ilk goldeki rakip oyuncunun elle temasını nizami olarak kabul eden Mete Kalkavan’ın ikinci yarı Konyaspor aleyhine vermiş olduğu penaltı düdüğü oldukça ucuz bir penaltı kararıydı. Barış’ın rakibe olan hafif temasına benzer her pozisyona  faul çalınacaksa emin olun futbol oynanmaz.

ELDEKİ SON ŞANS
Antalyaspor mağlubiyeti ile ikincilik ümidini bitiren Konyaspor’un elindeki tek şansı süper ligde Aykut Kocaman ile yakaladığı üçüncülüğü egale etmek. İki maç kala üç puanlık avantajını koruması halinde ve Trabzonspor’un Türkiye Kupasını kazandığı ihtimalde Avrupa Ligi ön elemesi yolu açılacak. Ancak takımdaki düşüş pek ümit vermiyor. Hatay ve Beşiktaş maçlarından 4 puan gerekli. Dördüncülüğü dolayısıyla Konferans ligi ön eleme hakkını garantilemek içinse hala 1 puan gerekli. Bu açıdan içerideki Hatayspor maçı önem arz ediyor. Tribünler takıma bu sene yeterli desteği vermedi. Konyaspor’un içerideki son maçını dolu tribünler önünde oynamasını temenni ediyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR