Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Konyaspor’u en iyi tanıyan adam

Konyaspor’u en iyi tanıyan adam

Konyaspor’u en iyi tanıyan adam Fahrudin Omerovic. Çünkü Konyaspor’un geçtiğimiz dönemlerde takımın içerisinde, Aykut hocanın yardımcısıydı. Omerovic, Konyaspor’un başına geçti ve hocası oldu. Konyaspor için en iyi tercih Omerovic hocaydı. Omerovic hoca, Amir’in, Bajic’in, Skubic’in alınmasında, Konyaspor’u Lig’de başarıya götürmekte yardımı olan birisi.

Omerovic, Konyaspor’un başına geldikten sonra teşhislerini yaptı. Takımın kadro kalitesi yeterli değil. Bunu aslında hepimiz biliyorduk. Ama teknik direktörün de bunu söylemiş olmasıyla artık yönetimin hızla oyuncu almasını ve Lig’in kalan maçlarında gerçek Konyaspor gibi oynamasını sağlamak gerekiyor.

İlk transfer yapıldı. Afrikalı futbolcu Boateng. Çok dinamik ve atletik bir oyuncu. Çift yönlü oyun oynayabiliyor. Hem defansa katkısı hem de oyuna çok faydalı olduğu görülüyor. Maça çıktığında detayları biz de inceleyeceğiz. Ama bu transferin isabetli bir transfer olduğu görünüyor.

Özellikle stoper mevki ciddi bir eksik olarak görünüyor. Adil’in sakatlığı devam ediyor. Metehan yavaş yavaş kendine geliyor ama Uğurcan ile Lig’in sonuna kadar gitmesi çok mümkün görünmüyor. Sağ bek Ahmet Oğuz kupa maçında daha iyiydi ama alternatifin mutlaka olması gerekiyor. Orta sahanın güçlendirilmesi gerektiğini zaten sürekli söylüyoruz.

Gelelim Göztepe maçındaki oyuna. Konyaspor, son oynadığı İstanbulspor maçından çok farklı bir oyun ortaya koymadı. Omerovic’in ilk oyunu. İkini yarı daha derli toplu fakat hala ciddi eksiklerin olduğu bir takım. Eski coşkulu, rakibi baskı altına alan, pas trafiğiyle yoran ve mutlaka gol atacak izlenimi veren bir takımdan oldukça uzak.

Konyaspor’un tekrar eski ruh haline kavuşması gerekiyor. Tabi ki her şeyi yönetimden ve futbolculardan beklemek doğru değil. Sıra taraftarlara da gelecek. Stadı doldurmak gerekiyor. Konyaspor, eski günlerine dönecekse bu tek taraflı futbolcularla, yönetimle değil, taraftarlar da üzerlerine düşeni yapıp, tribünleri doldurmaları gerekiyor. Bunun için Konyaspor yönetimi kombine fiyatlarını çok makul bir hale çekti. Herkesin bir kombine ile Konyaspor’a destek olması gerekiyor. Gördüğümüz kadarıyla kombine fiyatlarına Lig’in kaderini belirleyecek Fenerbahçe ve Galatasaray maçları da dahil olacak. Sadece o maçlar için bile bu kombine alınır, o maçlarda takım alkışlanır ve desteklenir.

Çünkü şampiyonu Konyaspor belirleyecek. Buna herkes emin olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR