Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Kötüyü Kahramanlaştıran Ülke

Kötüyü Kahramanlaştıran Ülke

Ülkemizde kahraman olarak addedilen kişilerin çoğunun ülkeye bir çivi çakmak şöyle dursun hep zararı olmuş.. Gerçekten bu ülkeye yarar sağlamış, canla başla çalışmış kişilerin ise ya hatırlamayız ya da şöyle aklımıza gelir gibi olur. Bu işte bir terslik var..

Bu kişiler ölüm yıldönümlerinde "ölümsüzdür, unutulmayacaksın" tarzı sloganlar ile bir kesim tarafından popülerleşir. Ve maalesef özellikle yeni nesil okuyup bilmeden sadece popüler diye savunur, sahiplenir.. Sorsan ölümsüzdür dediği kişi hakkında tek kelime bilgisi bile yoktur.

Mahir Çayan'a özellikle genç ve sol kesimin hayranlığını görünce şaşırmamak elde değil. Mahir Çayan, Türkiye'de durmayan kanın sorumlusu Abdullah Öcalan ve onun gibilere ilham olmuş bir gerilladan başka bir şey değilken bu yapılan güzellemeler akıl alır gibi değil. Terörist başı Öcalan, Çayan hakkında; "kendimi Mahir'in kavgasına adadım" derken bu sol kesim hangi dayanakla bu gerillaya kahraman der..

Mahir Çayan terör oluşumlarının önünü açan, bu oluşumlarda yer alanların idol gördüğü, yaşasaydı muhtemelen PKK'nın lideri olabilecek bir isimdir. Bugün ona kahraman diyenler yarın terörist başı Abdullah Öcalan'a da kahraman der..

Yazık ki, ne yazık..

 

**

 

Trump yine ergenlik dönemi sancılarına devam ediyor. Sıkı bir twitter kullanıcısı olan Trump Amerika’nın Dışişleri Bakanı’nı sosyal medya aracılığı ile görevden aldığını bildirdi. Yerine de CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı. Twitter üzerinden devlet yönetimi.. Bunu ancak Trump yapabilirdi.

Trump'in görevden aldığı Dışişleri, artık eski Dışişleri Bakan’ı Rex Tillerson, özellikle Suriye konusu ile ilgili Türkiye ilişkilerinde olumlu adımlar atıp hatta iki ülkeden heyetle masaya oturtmuşken Trump'in bu ani kararlarının nedeni hakkında biraz fikir veriyor.. Fakat bu görevden alma ve atama Trump icin oldukça kritik.. Yaşayıp göreceğiz..

Türkiye ile olumlu adımlar atan Rex'in yerine getirilen Mike 15 Temmuz'a alkış tutmuş, tam bir Türkiye, İslamiyet ve Ortadoğu düşmanı olması ise dikkat çekici.. Bu isten yine en karlı Yahudiler çıkacak..

Bunun yanında, Tillerson'i bu ilk duyuşumuz değil.. Rex, daha önce Trump'a "moron" demesi ile gündeme gelmişti..

Ee Rex'cim doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR