Tarık Ziyad

Tarık Ziyad

Küresel liderlikte adım adım

Küresel liderlikte adım adım

Sayfalar dolusu yazılar yazılsa, bazı fotoğraflar vardır ki her şeyi net bir şekilde ifade eder. Çünkü yazılardaki kelimeler lal olur, ifadelerde yetersiz kalır.

Özellikle fotoğraf kareleri özlenen bir hayali vücuda getiriyorsa, dirilişin ve şahlanışın ayak seslerini rahatlıkla duyabilirsiniz.

Bunun yanı sıra ülkenin itibarını tüm dünyaya gösterebilme adına da önemli bir gelişme olduğunu ifade edebilirim.

Semerkant'taki liderler fotoğrafını kastediyorum dostlar. Böylesine muazzam bir tabloya şahit olmak bizleri ziyadesiyle onurlandırdı, gururlandırdı.

Ve bugün tüm dünyanın konuştuğu bu fotoğraf tarihe altın harflerle yazılacak cinsten.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın misafir olmasına rağmen baş köşeye oturup ev sahibi gibi olması hem tarihi hem siyasi açıdan çok çok önemli.

Ciddi derecede tüm dünyaya mesaj niteliğinde olduğunu rahatlıkla dile getirebilirim.

Ve küresel liderlikte, dünya siyasetinde aktif rol almanın adım adım gerçekleşmesi söz konusu.

Buna benzer bir çok kareye şahit olduk.

Dünya ülkelerinin bile yermekte zorlandığı liderleri Davos'ta "One Minute" sözüyle eleştirebilen, Birleşmiş Milletlerin kürsüsünden "Dünya Beşten Büyüktür" ifadesiyle Demokrat bir yönetim anlayışını haykırabilen bir liderin böyle bir karede, fotoğrafta yer almasına şaşmamalı dostlar.

Bugün itibarıyla Putin ile rahatlıkla görüşebilen, Amerika'nın askeri üsleri olmasına karşın, Yunanistan'a "Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadesini Amerika'ya rağmen rahatlıkla dünyaya duyurabilen bir lider.

Bu bir başarıdır dostlar.

Avrupa'nın, Amerika'nın başaramadığı Rusya-Ukrayna savaşındaki arabuluculuğu, tahıl krizinin çözümü Recep Tayyip Erdoğan'ın Dünya siyasetindeki başarısının en bariz örnekleri.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün itibarıyla demokrat duruşu, Avrupa ve Asya arasındaki köprü vazifesi, yapılan işbirliği ve anlaşmalar, yukarıda az önce saydığım başarı öyküleri, küresel gücün adım adım sesleridir.

Bugün herkes biliyor ki, Avrupa Türkiye'ye muhtaç.

Ve Son kertede göğsümüzü kabartan bir fotoğraf karesi.

Doğal olarak bu fotoğraftan hoşlanmayan, eleştiren pek tabii ki olacaktır. Her zaman da olmuştur nitekim.

Çünkü kendilerinin yıllardır iktidarda olmalarına rağmen bu ve buna benzer bir tabloda yer alamamaları bunun en önemli göstergelerinden birisi değil mi?

Masadakileri diktatör gösterip basit bir fotoğrafmış gibi lanse etmeleri kendi acziyetlerini ziyadesiyle ortaya koyuyor.

Tüm dünya bu fotoğraf karesini konuşurken bizim muhalefetin eleştirisi artık şaşırtmıyor. herkes kendi kalibresine göre hareket eder.

Ama onlara o kadar takılmaya gerek yok. Aylardır parlamenter sistemi dışında alternatif bir proje üretemeyen kesimin hiçbir söylemi, bizleri rahatsız etmemeli. Onlar eleştiredursunlar. Biz yolumuza bakmaya devam ediyoruz.

Satır arası bizden olsun dostlar. Selam ve dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tarık Ziyad Arşivi
SON YAZILAR