Tuğba İnal

Tuğba İnal

Lunapark Yağmuru

Lunapark Yağmuru

Güneşli bir gün daha başlamıştı. Gökyüzünde bulut zerresi bile yoktu. Bu güzel günü değerlendirmek genç adam ve arkadaş grubuna da nasip oldu. Hep birlikte lunaparka gidip eğlenmek için sözleşmişlerdi. 

Açıkçası bu sıcak havada dışarıda vakit geçiren pek çok insan vardı. Gençlerden oluşan bir kısım da lunaparkı tercih etmişti. Lunaparka giriş yaptıklarından beri arkadaşları sohbet ediyordu, ama genç adam hiç duymuyordu. Aletlere baktıkça aklına kızıl saçlı kız geliyordu. Kitabın yarısından çoğunu okumuştu. Bir de bunun üzerine lunaparka gidince onu düşünmeden edemiyordu. Kendisini arkadaşlarının ilk neye binsek kavgasında bulduğunda ortaya dönme dolap fikrini koydu. Onlar da kabul edince birlikte dönme dolaba doğru yürüdüler.

Kendisini her şeyin başladığı o gündeymiş gibi hayal ediyordu. Ya kitap karakterleri gerçek olsaydı? Ya gerçekten hepsi yaşanmış olsaydı? Haha ne komik ama. Gerçek olsaydı çok fantastik olurdu. Bir de şimdi yağmur yağmaya başlıyormuş. Bu havada. Genç adam bunları düşünürken yüzüne bir tebessüm yayılmıştı.

Saçlarına düşen şeyi hissettiğinde kuş pisliği olduğunu düşünüp elleriyle saçını temizlemeye çalıştı. Bunun bir su damlası olduğunu fark ettiğinde ise hemen kafasını kaldırıp havaya baktı. Daha az önce güneşli olan havada nasıl da birden bulutlar doluşmuştu? Üstelik yağmur yağıyordu.

 

YAĞMUR MU YAĞIYORDU?

Genç adam hemen az önce bunun çok saçma olduğunu düşündüğünü hatırladığında endişeyle yutkundu.

Kendisine bunların bir tesadüf olduğunu inandırmaya çalışıyordu. Ta ki sohbet eden gençlerin sözlerine kulak misafiri olana kadar..

-Hatırlıyor musun, birkaç yıl önce haberlerde yağmurda yanan insanlardan bahsediyordu?

-Unutulur mu? Elbette hatırlıyorum. Çok korkunç günlerdi.. Umarım tekrar yaşanmaz.

Genç adam kafasına darbe almış gibi hissediyordu. Bunlar gerçekten yaşanmış mıydı? İnsanlar yağmurda ıslandıklarında yanarak ölmüşler miydi? Tüm bunlar sadece bir kurgu değil miydi? Kafasındaki düşünceler şaşkınlıkla dolanıyordu. Dönme dolaptan indiklerinde arkadaşlarına yaklaşıp yağmurda yanmak vakasının gerçek olup olmadığını sordu. Arkadaşları ise genç adama böyle bir şey yaşandığı ama onun o sıralarda yurt dışında olduğu için bilmemesinin normal olduğunu söylediler.

Ardından yağmur hızlanmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Tuğba İnal Arşivi
SON YAZILAR