İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Maç kazandıran futbolcular, kasayı doldurur...

Maç kazandıran futbolcular, kasayı doldurur...

İlk haftayı bay çeken Konyaspor, ikinci haftada ilk maçını Gençlerbirliği’ne karşı oynadı. Kamp döneminde hiçbir hazırlık maçı yapmayan yeşil beyazlı takımın hazır olmadığı görüldü. 

İlk yarıda Miya ve Anicic ile 2 net pozisyondan yararlanamayan Konyaspor, pozisyon üretmekte de zorlandı. Aynı zamanda Gençlerbirliği’ne de pozisyon vermedi. 

Herkes forvet transferi beklerken, takımın ileriye top taşıyamaması ve forvetleri topla istenilen bölgede buluşturamaması daha çok öne çıktı. Takımla birlikte sadece 5 gün antrenman yapan İsmail Kartal’ın da futbolcuları yeteri kadar tanımadığını gördük.

Levan ile 11’de başlayan Kartal, Milosevic’i son 5 dakikada oyuna dahil etti. Ancak Levan, bugüne kadar hep sonradan dahil olduğu oyunda daha başarılı oldu. Miloseviç ile yıpratıp Levan’ı sonradan oyuna dahil etmeliydi. Aynı zamanda sonradan oyuna dahil olduktan sonra daha başarılı olan bir futbolcu da Cikaleshi idi. Thuram ile rakip defansı yorup, Cikaleshi ile gol bulabilirdi. 

4-2-3-1 dizilişinde Amir’in tekrar ön liberoya geçmesi ileriye top taşıyamamasına neden oldu. Eduok’un ise henüz hazır olmadığı ortaya çıktı. Mevcut kadroya göre elinden geleni yapan Konyaspor’un as forvet transferini bir an önce bitirmesi gerekiyor. Lakin sadece forvet transferi değil, hem orta sahaya hem de kanatlara takviye yapılması şart! 
Konyaspor bu takviyeleri yaparsa başarılı olur. Aksi takdirde mevcut kadro ile geçtiğimi sezon yaşanan sıkıntılar tekrar boy gösterir. 

Marko Jevtovic, Jonsonn’un eksikliğini aratmasa da orta sahaya Jevtovic’in önüne oyun kurucu bir aklın transfer edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Konyaspor her maçta topu ileriye taşımada zorlanabilir. 

Musa, Adil ve Eduok ilk maçta performans olarak kendilerini henüz göstermedi. 

Kasada para yok. Bunu herkes biliyor, fakat maç kazandıracak futbolcular, kendi parasını da takımın parasını da çıkarır. Konyaspor yönetiminin bu düşüncede olması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR