Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

MAĞLUBİYETİN GÖZÜ KÖR OLSUN

MAĞLUBİYETİN GÖZÜ KÖR OLSUN

Spor Toto Süper lig’in ilk devresinin bitimine son bir maç kaldı.

Torku Konyaspor, ilk devredeki isteklerini, yeni stadyumun muazzamlığıyla, taraftar desteğinin 4 – 5 katına çıkmasıyla ve her şeyin yeniden canlanmasıyla bu ilk devredeki hedefinin yerine getirebildi mi?

Genel olarak bakarsak getiremedi. Taraftar ve basın daha iyisini bekliyordu. İlk devre bitmedi. Biraz erken konuşuyor olabilirim fakat erkenden konuşmak devrenin son maçına etki etsin en azından. 

Torku Konyaspor  daha iyi bir devre geçirebilirdi. Olmadı. Tabi ki her şey de bitmedi.

Yeşil Beyazlılar’da Aykut Kocaman Beşiktaş maçından önce önemli bir rotasyona gitti. Bunu herkes beklemiyordu. Kendisine yakışır bir şey yaptı Hleb’i, Rangelov’u ve diğer oyuncuları kadroya almayarak. Takımdaki oyun stilini gördük geçen akşam. Şahsen ben böyle beklemiyordum Torku Konyaspor’u. Sahada beklediğimden daha iyi bir Konyaspor’u gördüm. Maça harika başlayan Yeşil Beyazlılar henüz ilk dakikalarda kaleyi yoklamaya başladı. Maç eşitlikle gidiyordu ki Djalma gole yaklaştı İsmail’i omzuyla itti hakem faul verdi taraftar tepkisini ortaya koydu, futbolcular sinirlendi motivasyonu bozuldu derken Beşiktaş kontra atağa kalktı Aykut Kocaman hakemle tartıştı, (ki ben o adamı ilk kez öyle gördüm) kafasını bir çevirdi gol geldi. Ne demeli. Yazık oldu.

İlk gol gelir gelmez zaten oyuncuların iştahı kapandı. Çift Başlı Kartal toparlanamadı.

Derken ilk yarı bitti ikinci yarıda Konyaspor yine etkili oyunun ortaya koydu. “Gerçekten rotasyon işe yaramış bu takıma” dedim.

Maç 2 – 0 olduktan sonra Yeşil Beyazlılar durmadı, Beşiktaşı ablukaya aldı adeta. Çok iyi bir oyun sistemi oturtulmuştu. Tebrik ediyorum tüm oyuncuları.

Hasan Kabze’nin ve Djalma’nın performansına ayrıca değinmek istiyorum. Maç boyunca koştular, çabaladılar, pozisyon buldular. Helal olsun.

Bu oyuna bu yenilgi yakışmadı. En kötü beraberlik olmalıydı. Taraftara ayrıca teşekkür etmek gerek. O soğukta o kadar taraftarı stadyuma çeken hangi taraftar var bana onu söyleyin. O atmosfer harika. Bu mağlubiyet en çok da onları üzüyor. MAĞLUBİYETİN GÖZÜ KÖR OLSUN!

FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?

  • Taraftarı mutlu edelim yeter.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR