İsmail Koç

İsmail Koç

Meram’dan muhteşem lansman

Meram’dan muhteşem lansman

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ilçedeki kentsel dönüşüm projelerini çok güzel bir lansman ile kamuoyu ile paylaştı. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki kusursuz bir lansmandı. Hele her kesim için ayrı ayrı düşünülmüş sloganlar çok başarılıydı.

Lansmana çok iyi hazırlanıldığı, epeyce emek harcandığı belli. En son Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’da yaptığı yeni stadyum lansmanında bu kadar etkilenmiştim. Öncelikle bu lansmanda emeği geçen herkesi eline, yüreğine sağlık.

Meram’ın diğer ilçelerden farklı olarak makûs bir talihi vardır. Her dönem belediye başkanı değişir, planlanan projeler bir türlü hayata geçmez, Meram’ın küçük bir bölümüne her anlamda ilçenin geri kalanı hep gıpta ile bakardı.

Son dönemlerde ise bu kanı yerle bir oluyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Meram’ın her mahallesini bir meram yaka, yeniyol, havzan yapmaya kararlı görünüyor.

Şunu kabul etmek gerekir ki Meram çalışılması zor bir ilçe. Konya’nın en eski yerleşim yerlerini bünyesinde barındıran Meram’da yeni bir şeyler yapmak öyle çok da kolay olmuyor.

Bu zorluklar neticesinde bugüne kadar Meram’ın birçok sorunu görmezden gelindi. Birçok sıkıntı halının altına süpürüldü. Belki de bunlardan en önemlisi, en önceliklisi ve en zoru da kentsel dönüşümdü.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise göreve geldiği ilk günden itibaren Kentsel Dönüşüm sorunun üzerine büyük bir kararlılıkla gitti.

Lansmanda Fatma Toru’nun  “18 yılı aşkın bir süredir bizzat mutfağında bulunarak yürüttüğüm, akademik olarak çalışma alanım olan ve kişisel kariyerimin de temel altyapısı olan kentsel dönüşüm çalışmalarını hamd olsun belli bir mesafeye getirdik”  sözleri aslında birçok şeyi açıklıyor.

Fatma Toru Başkanlığındaki Meram Belediyesi bu lansmandan da anlaşılacağı üzere çıtayı çok yukarlara koymuş görünüyor.  Eğer bu projeler hayata geçebilirse Meram’ın, dolayısıyla da Konya’nın çehresi değişecek…

Yeri gelmişken, Konya’da yerel yöneticilere çoğu zaman eleştiri anlamında haksızlık ediyoruz sanki. Bunu da Konya dışına çıktığınız zaman çok rahat bir şekilde tecrübe edebilirsiniz. Ne zaman şehir dışına çıkıp da Konya’ya dönsem iyi ki Konya’da yaşıyorum diyorum.

Bu noktada haksız yere eleştiriler alan, Meram için devamlı bir şeyler yapmaya çalışan Fatma Toru ve diğer belediye başkanlarına daha çok destek verilmesi gerekmiyor mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR