Kasım Göçer

Kasım Göçer

Ne Kadar Ekmek O Kadar Köfte

Ne Kadar Ekmek O Kadar Köfte

        Sezon başında katıldığım bir televizyon programında Konyaspor bu kadro ile Avrupa Kupasında başarılı olamaz ligde de en iyi sekizinci olur demiştim. Gidişat tahminimi doğru çıkaracak gibi. Ne demişler, ne kadar ekmek o kadar köfte.

         Bana göre Atiker Konyaspor’un bu kadrosu başka bir teknik direktörün elinde küme düşmeye oynar. Atiker Konyaspor sezon sonunda kadrodaki tüm oyuncularını serbest bıraksa süper ligden kulüp bulabilecek oyuncu sayısı 7-8’i geçmez. Aykut Kocaman bu kadro ile bugüne kadar çok iyi sonuçlar almıştır. Aykut Kocaman’ı bu konuda eleştirmek haksızlık olur.

        Burada eleştirilmesi gereken transfer politikası ve kurulan kadronun yetersizliğidir. Kadronun oluşturulmasında ve transferdeki hatalardan yönetimle birlikte Aykut Kocaman’ın da sorumluluğu var. Aykut Kocaman her istediğini yapacak, taktik disipline bağlı yedek kaldığında ya da oyundan çıktığında surat asmayacak oyunculardan yana transfer tercihlerini kullanıyor. Aykut Kocaman bir oyuncuda yetenekten çok mutlak itaat arıyor. Başkan ise takımın transfer istemeyen böyle bir hocaya sahip olmasını şükür biliyor, kabul edelim ki bütçeye göre bugüne kadar alınan sonuçlar oldukça iyi.

        Bugün ligin üçte ikisinin tamamlandığı bir dönemde bu konuları tartışmanın ve bu konular üzerinden Aykut Kocaman’ı eleştirmenin anlamı yok. Çünkü kaybedilen puanlar Aykut Kocaman’ın saha içindeki teknik taktik hatalarından değil kadronun yeteneksizliğinden kaynaklanıyor. Oyuncuları ıslıklamak da aynı şekilde anlamsız ve faydasız. Taraftarın takımına destek olması gerekir. Çünkü kadrodaki oyuncuların büyük bir kısmı yapabileceklerinin en iyisini kapasiteleri nispetinde yapıyorlar

        Buradan Gençlerbirliği maçına geçersek, objektif olalım ve soralım: Atiker Konyaspor’un kadrosunda Ömer Ali’yi bir kenara bırakacak olursak Serdar Gürler ya da Aydın Karabulut’un teknik kapasitesine sahip kaç tane oyuncu var. (İrfan Can ve Stancu gibi teknik becerili oyuncularını da devre arası sattılar) Orta sahada Atiker Konyaspor tamamen Ali Çamdalı’na endeksli. Ali Çamdalı iyiyse orta saha iyi kötüyse kötü. Ali Çamdalı 33 yaşını tamamlamış 34’üne girecek. Her maçta ondan yüksek performans bekleyemeyiz. Volkan, Amir ya da Jonsson’un orta sahada pas oyunu için yetenekleri sınırlı. Gençlerbirliği’nde Khalili bile topu kullanma yönünden bu oyunculardan daha iyi.

       Atiker Konyaspor’un elindeki en önemli silah mücadele gücü. Teknik becerisi daha yüksak oyunculardan kurulu bir rakip daha iyi mücadele ettiğinde Atiker Konyaspor’un teslim bayrağını çekmesi normal. Hele ki ilk golü yerse.

•             Geçen hafta teknik direktörleri  Ümit Özat’ın devlet memuru gibi oynuyorsunuz eleştirisine maruz kalan Gençlerbirliği  futbolcuları Atiker Konyaspor maçına oldukça motive çıkmışlar. Sahada kötü gününde olan ve devlet memuru gibi oynayan taraf ise Atiker Konyaspor’du .Serdar Gürler’in frikik golüyle  geriye düşen Atiker Konyaspor için işler daha da zorlaştı. Sol tarafa iki sezondur bir çare bulamamış Atiker Konyaspor Mehmet Uslu’nun üstünden yükselen Serdar Gürler’in kafasından ikinci golü de yiyince ikinci yarı  beklediğimiz direnci de gösteremedi.

       Buna rağmen Atiker Konyaspor ikinci yarı Bajic Fofana ve Rangelov ile üç net pozisyondan yararlanamadı. Ancak bu pozisyonlar oldukça iştahlı oynayan ve iki sıfırdan sonra bile oyunu rölantiye almayıp zorlayamaya devam eden Gençlerbirliği’nin hücumda yaptığı top kayıplarından kaynaklandı.

        Atiker Konyaspor için bu sezon temel hedef Türkiye Kupası olmalı. Kendimiz yazsak böyle bir kura çekemezdik. Lig de ise en kısa zamanda 40 puanı görüp rahatlamak lazım. Eldeki malzeme belli. Bu sebeple homurdanmak yerine takıma destek olmak gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR