Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Ne olacak bu tenteler?

Ne olacak bu tenteler?

16 Nisan referandumunun yıl dönümü münasebetiyle görüşlerini almak için, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’nın misafiri olduk. Haberimizi yaptıktan sonra; başkanla yerel gündeme dair muhabbet etme düşüncesiyle konuyu açmış bulunduk.

İyi bir sosyal medya okuyucusu olarak, sosyal medyada Konyalıların son zamanlarda en çok şikayetçi oldukları ya da çözüm bekledikleri konuları bir de başkanın ağzından dinlemek istedim. Gördüğüm kadarıyla Hasan Angı, sosyal medya gündemine de gayet hakim.

Sayın başkan;  Konyalı esnaftan, trafik problemlerine, Konyaspor’un son durumuna kadar birçok konuda görüş belirtti.

Mesela esnafın bu aralar sosyal medyada sıkça bahsettiği, “tenteli alanların kaldırılması” konusunu başkan bey yakından takip ediyor.

Konunun kapalı alanlarda sigara yasağının başlamasıyla türediğini belirten Angı, esnafın kamu malı olan alanlara masa ve sandalye koymak suretiyle iş yerine bitişik alanlar oluşturduğunu vurguluyor.

Esnaftan bazılarının yasal hakkı olmamasına rağmen, iş yerinin çalışma alanını genişleterek, tenteyle kapatarak, komşu hakkına girdiğini söyleyen başkan, iş yerlerinin bulunduğu binalarda ikamet eden vatandaşın da, o alanlardan rahatsız olduğunu belirtiyor.

Vatandaşın özgürlük alanını korumak adına belediyelerin konuya müdahale ettiği ve öncesinde uyarıda da bulunduğunu söyleyen başkan, belediyelerimiz müdahale ettiği zaman da suçlu duruma düşüyor diyor.

Sosyal medyadaki tepkileri gördüğünde de üzüldüğünü belirten Başkan Angı ayrıca, konudan dolayı mağdur olan esnafla yaptıkları görüşmede, esnafın makul bir gerekçeyle değil de, “Ama o komşum da yaptı, ben çok para harcadım’ gibi bahanelerle gelindiğini söylüyor.

****

Özellikle son iki yıldır Konya’ya Çinli turistler adeta akın ediyor. Tabi bu turistlerin, sadece nicelik bakımından değil, nitelik bakımından da ele alınması gerekiyor.

Yani Konya’ya kaç turist geldiğinden çok, gelen turistler kaç para harcıyor, kaç gün kalıyor gibi konular ekonomimiz açısından çok daha önemli.

Topkapı Sarayı ve Ayasofya’dan daha fazla turist çeken Mevlana Müzesi’nin, turistlerin Konya’da uzun süreli konaklaması halinde ülkemizin turizmine oldukça büyük katma değerler sağlayacağı aşikar.

Yine geçtiğimiz gün İran’la Türkiye arasında yapılan karşılıklı para birimi kullanma anlaşmasının özellikle Konya’ya çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Öğrendiğim kadarıyla, İran’da 15 günlük Nevruz tatilinde yurt dışına veya başka bölgelere tatile gitmek adetmiş. İranlılar, özellikle Nevruz dönemindeki 15 günlük resmi tatillerini Van ve Antalya’dan sonra en fazla Konya’da değerlendiriyor.

Karşılıklı para anlaşmasından sonra bu rağbetin daha da artacağını düşünüyorum. Yine Euro 2024 Şampiyonası’na aday olan şehrimiz, turistler için yüksek olanaklara sahip olmak adına bir eylem planı düzenlemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR