İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Ömer Ali’nin karakterini tartışmayalım!

Ömer Ali’nin karakterini tartışmayalım!

Mağlubiyetin hüznünü şüphesiz Alanyaspor camiası kadar, Alanyalı bazı basın mensupları da yaşamış olacak ki bizim asla karakterinden ve dürüstlüğünden şüphe etmediğimiz bir futbolcu hakkında hakaret ve küfür boyutunda yazılar kaleme alındı.

Bizden yaş olarak büyük belki de bizim yaşımız kadar bu mesleği yaptığını sanan kişiye gazeteciliği öğretecek değilim. Gazeteci elbette takım tutabilir, desteklediği gönül verdiği kendi memleketinin takımı olabilir.

Ancak, kendi tuttuğu takıma gol atan oyuncuya karşı asla küfüre benzeyen, hakaret imalarıyla kelimeleri bir biri ardına sıralayan cümleler kuramaz.  Demek ki sen “Futbolda gol atan futbolcu sevinmesin, her sevindiğinde kart görsün.” İstiyorsun. Ve sana göre gazeteciler kendi tuttukları takıma gol atan, gol attıktan sonra sevinen ve takımının kazanması için elinden geleni yapan oyuncuları topa mı tutmalı?

İnsanları eleştirebilirsin, yaptıklarının yanlış olduğunu söyleyebilir, bunu da kaleme alabilirsin. Ancak hakaret veya küfür ile haddini aşarsın. Sen haddini aştın İpbüker!!!

Şimdi gelelim Ömer Ali Şahiner’in kim olduğunu sana anlatmaya! Konya zaten biliyor kim olduğunu…

Ömer Ali Şahiner, Konya’da nerede bir sosyal sorumluluk projesi olsun, o projeyi maddi ve manevi destekleyen bir sporcudur.

Özel çocukların abisi ve onların taleplerini her zaman yerine getirmeye çalışan bir karakterdir.

Büyüğünü küçüğünü bilen, yolda gördüğünde büyüklerinin elini öpen küçüklerinin ise başını okşayan bir örnektir.

Eski takımlarını ziyaret eden, eski hocalarını unutmayan ve saygıda kusur etmeyen bir nesildir Ömer Ali Şahiner…

Bazı futbolcular gibi “Futbolcu oldum” diye çevresine selamı kesen değil, daha çok selam verendir.

Şimdi seninle Ömer Ali’nin karakterini tartışacak değilim. Zaten tanımadığın bilmediğin için maçın heyecanında sonra o yorumları yaptığın aşikâr… Baba adayı bir insanın ailesini hedef alan o cümleler karşısında Ömer Ali’den özür dilesen dahi affeder mi bilmiyorum… Yalnız bildiğim bir tek şey var. O da yaptığın gazeteciliğin etiğine hiç yakışmadı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR