Abdullah Duysak

Abdullah Duysak

Çocuğum online derse girmek istemiyor!

Çocuğum online derse girmek istemiyor!

Online derslere çocuğum girerken ya kitabını unutur ya karnı acıkır ya da yerinde durmaz hop orada hop buradır…Ders başladı mı ortadan kaybolur bilgisayar kendi kendine açık durumdadır içimden kızım neredesin hiç pilin bitmez mi senin demek isterimmmm … Evet sizleri duyar gibiyim!

 Yaz tatilinden henüz çıkamayan çocukların uzaktan eğitimde öz disiplinlerini sağlayabilmeleri ve başarıyı yakalayabilmeleri oldukça güçtür. Yeni eğitim-öğretim ile birlikte bu süreçte ebeveynlere de büyük sorumluluk düşmektedir. Online eğitim sürecini daha iyi yönetebilmek ve yeterince destek olabilmek için ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır.

1- Çocuklarınızın önceki rutinlerine tekrar dönmelerini sağlayın

2- Birlikte çalışma düzeni oluşturun, (masa sandalye vb. )

3- Çocuklar uykularını tam almalı ki bahaneler üretmemelidir.

4- Çocukların ders zamanlarına hazır olarak başlamaları için hangi dersi izleyeceklerse onunla ilgili ders materyalleri yanlarında hazır bulundurulmalıdır. Kalemimi unuttum kitabımı unuttum gibi bahaneler sunama olasılığı azalır.

5- Verilen ödevleri zamanında yapmaları sağlanmalıdır. 

6- Molalarda daha eğlenceli aktiviteler yapmanız çocuğunuzun enerjini açığa çıkarmanız çocuğunuz için daha faydalı olacaktır.

7- Yatağını toplama, masasını düzenleme, dişlerini fırçalama gibi ev kuralları düzenli olarak uygulanmalıdır.

8- Çocukların beslenme ve fiziksel hareket dengeleri iyi sağlanmalıdır. Enerji verici daha çok seratonin(mutluluk-haz)  hormonunu destekleyici yiyeceklerden uzak kalınması önerilir.

9- Aileler sabırlı olmalı ve çocukların sorularını cevapsız bırakmamalıdır. Daha net ve açık olunması öneririm.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Duysak Arşivi
SON YAZILAR