İsmail Koç

İsmail Koç

PAŞA PAŞA MAĞLUBİYET

PAŞA PAŞA MAĞLUBİYET

Torku Konyaspor daha ilk dakikalarda bulduğu golle öne geçtiği maçta maçın son bölümlerinde üstünlüğünü koruyamadı ve haftayı puansız kapattı.

Torku Konyaspor oyuna oldukça istekli ve hırslı başladı. Santra ile birlikte rakibine var gücüyle saldıran yeşilbeyazlılar istediğini henüz 3. dakikada aldı.

Erdal’ın kullandığı köşe atışına iyi yükselen Ali Çamdalı topu ağlara gönderdi ve Torku Konyaspor maça adeta 1-0 önde başladı.

Köşe vuruşundan önce kısa süreli sakatlanan ve sahanın en uzun boylu oyuncusu olan Donk’un yokluğu Konyaspor için bir avantaj, Kasımpaşa için ise bir dezavantaj yarattı.

Nihayetinde Torku Konyaspor oyuna fırtına gibi başladı ve maçın başında golüde bularak öne de geçti. Bu dakikadan sonra Kasımpaşa yavaş yavaş uyanmaya başladı.Gollük pozisyonlara da girdi ancak kaleci İtandje’yi geçemedi.

Kasımpaşa özellikle ilk yarının son dakikalarında İshak’ın kaptırdığı golle burun buruna kaldı ancak ilk yarının ve maçın yıldızı İtandje kalesinde devleşti.

Maçın yıldızı kalesinde iki gol görmesine rağmen kesinlikle İtandje.

İlk yarıda Torku Konyaspor sahada iyi bir görüntü verdi. Golü de bulup devreye önde giren yeşil beyazlılar ikinci yarıda da bu üstünlüğünü devam ettirmek amacıyla çıktı.

İkinci yarıda  özellikle de defansın arkasına atılan toplar Sivasspor maçında olduğu gibi Kasımpaşa maçında da Torku Konyaspor savunmasını oldukça zorladı.

Ancak maçın yıldızı kaleci İtandje kalesinde devleşti ve birçok net pozisyonda kalesini gole kapattı.

Maçın kaderini  ise iki hocanın ikinci yarıdaki oyuna müdahaleleri belirledi.

Uğur Tütüneker nasıl Fenerbahçe maçında oyuncu değişiklikleriyle oyunun kaderini değiştirip maçı kazandıysa, bu kez Şota oyuna müdahaleleriyle maçı koparıp almasını bildi.

Uğur Hoca önce oyuna Borek’i çıkarıp Ömer Ali’yi aldı.Bu hepimizin beklediği bir değişiklikti.

Ancak 65. dakikada  daha takımla tek bir antrenman yapmayan Hasan Kabze’nin çok erken oyuna girmesi ve Kibong-Recep değişikliğinin gecikmesi rüzgarı Kasımpaşa lehine çevirdi.

Thorvaldsson ileri uçta istediklerini yapamasa da rakibe basıp pas yapmalarını engellerken, henüz hazır olmayan Hasan Kabze sahada adeta gezindi.

Hele bir pozisyonda ceza sahası yayı önünde topu önünde bulan Hasan Kabze -artık hazır olmamasından mı kendine güvensizliğinden mi bilinmez- bomboş pozisyonda şut çekmek yerine pas verip pozisyonun harcanmasına neden olması herkese saç baş yoldurdu.

Bir forvet oyuncusu öncelikle kaleyi, golü düşünmesi gerekirken, Hasan bunun tam tersini yaptı.

Maç 1-1’e geldikten sonra orta saha bas bas oyuncu değişikliği diye bağırırken, sahada adeta nakavt olmak üzere olan boksör gibi dolaşan Kibong’u oyundan almayan Uğur Hoca Kasımpaşa’nın ekmeğine adeta yağ sürdü.

Orta sahaya taze bir güç ve direnç kazandıracak Kibong-Recep değişikliği 10 dakika önce gerçekleşse bu kötü senaryo gerçekleşmeyebilirdi.

Sonuçta beklenen son gerçekleşti ve Torku Konyaspor son 15 dakikada yediği iki golle rakibine mağlup oldu ve galibiyeti Kasımpaşa’ya hediye etti.

Bu maç teknik direktörlerin maçın gidişatı üzerinde nasıl bir etkisi olduğunun bize canlı bir örneğini gösterdi.

Konyaspor böylece sahasında ilk mağlubiyetini alarak ilk 3 haftayı 3 puanla tamamladı. Tribünlerin büyük bir kısmını dolduran Konyaspor taraftarı ise büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Özellikle Kasımpaşa’nın ikinci golünden sonra tribünlerde homurtular yükselmeye başladı.

Bu haftadan sonra liglere milli maçlar nedeniyle ara verilecek. Torku Konyaspor’da bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve takım olma yolundaki eksiklerini gidererek lige hazır bir şekilde devam etmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR