Şerife Demir

Şerife Demir

Recep Allah’ın Ayıdır

Recep Allah’ın Ayıdır

Selamün aleyküm kıymetli okurlarım. Bizler için manevi anlamda çok değerli olan üç aylara girdik. Bu ayların feyzinden bereketinden Mevlam nasiplenen kullarından eylesin. Bugün Recep ayında okunması gereken duaları paylaşacağım. Tövbesi istiğfarı bol olan Recep ayını layıkıyla geçirmeyi  Rabbim hepimize nasip etsin.

Recep ayı zikirleri

*1000 defa Ya Bari (cc) esmasını okuyoruz.

*100 defa subhanel hayyil gayyum zikrini

*1100 defa La ilahe illallah (Her yüzde Muhammedun Rasulullah) zikrini okuyoruz.

*Sabah namazdan sonra 1 Yasin i Şerif okuyoruz.

*Sabah 70 ve akşam 70 defa Estağfirullah ve etûbu ileyh  71. de Allahummağfirli verhamni ve tub aleyye  duasını okuyoruz.

*Hasta olup şifa isteyen suya üfleyerek 422 defa Ya Şafii esmasını zikredip suyunu içsinler

*3, 7 ya da 21 defa Allahümme barik lena fii Recebe ve Şa'baan ve belliğnaa Ramazaan zikrini

*Öğle-ikindi arası 7 defa "Estağfirullah el aziim ellezii la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh tevbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi darran ve la nef'an ve la mevtan ve la hayaten ve la nuşuraa." Duasını okuyoruz.

*Başında 7  ve  sonunda 7 kez Fatiha ile 100 ihlas suresi  okuyoruz.(Allah'ım sen Recep ayını bizden razı eyle. Amin)

*Dünya ve ahiret nimetlerinin üzerine yağması için 1000 defa Ya Şekur esmasını okuyoruz.

*Recep ayının orucunu tutamayan birisi, her gün 100 defa şu zikri söylerse orucun sevabını (kısmen de olsa) idrak etmiş olur:  “Subhan’el-İlah’il-celîl. Subhane men la yenbeğî’t-tesbîhu illa leh. Subhan’el-eazz’il-ekrem. Subhane men lebise’l-izzete ve huve lehu ehlu.”

Recep ayında Yasin okumak

Âişe (Radıyallahu Anhâ)dan rivâyet edilen bir Hadîs-i Şerîfte Resûlullah (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Her kim Receb ayında Sabah Namazından sonra bir kere Yâsîn sûresi’ni okursa, Allahu Te'âlâ o kişinin elli senelik günahını bağışlar ve kabir azâbını ondan defeder.”

Recep ayı namazı

30 rekatlık namazdır. İlk 10, orta 10 ve son 10 gününde ,onar rekat olarak kılınır.2 rekatte bir selam verilir. Her rekatte 1 Fatiha, 3 Kafirun, 3 İhlas sureleri okunur. Bu namazı kılan kişiye, cehennemden beraat verileceği, cennetin vacip kılınacağı, sırattan geçiş sağlanacağı ve münafıklıktan beraat verileceği müjdelenmiştir.

Yüce Rabbim her günün hakkını vererek yaşanacak bir ömür nasip etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şerife Demir Arşivi
SON YAZILAR