Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Başkan Altay’ın not defteri…

Başkan Altay’ın not defteri…

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, pazartesi günü AK Parti İl Kongresi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörle mücadele hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle birazcık gölgede kalan Konya Yeni Sanayi Sitesi hakkında bizlere ayrıntılı bilgi verdi.
 
Türkiye'de gerçekleştirilmiş en büyük sanayi dönüşüm projesi olan bu dönüşüm projesi 2 yıl içinde tamamlanacak.
 
Böylece Konya gerçekten de çok önemli bir eşiği atlamış olacak.
 
Konya, özellikle pandemi dönemindeki ekonomik başarıları ile artık dev bir sanayi şehri olma özelliğini daha da sağlamlaştırdı. Savunma sanayiinde atılan adımlarla da bu sağlamlık daha da pekiştirilmeye başladı.
 
Böylesine önemli bir projeksiyonda, Konya’ya yakışmayan yıpranmışlıkla hizmet veren sanayi sitelerinin daha nezih bir ortama taşınması olmazsa olmazdı.
 
Bu projede Başkan Altay ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un çok büyük emeği var. Projenin maliyeti, planlaması, zamanlaması ve en önemlisi de o kadar esnafın tek tek ikna edilmesi kolay bir iş değil.
 
Bence çok büyük bir iş başardılar. Şehrimiz adına teşekkür ediyorum.
 
Konya’daki diğer yatırımlar da sağ salim tamamlandığında çok başka bir Konya ile karşılaşacağız.
 
Diğer yatırımlardan söz açılmışken, Başkan Altay basın toplantısının sonunda sorularımızı cevapladı. Yatırımlar ve projeler hakkında da bazı bilgiler verdi. Bu bilgilerden bazılarını aktarmak istiyorum.
 
Karatay Sanayii ve Eski Sanayi alanının dönüşümden sonra ne olacağı konusunda henüz bir planlama yapılmadığını söylemiş olayım. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’nin planlama çalışmaları devam ediyor. Fakat Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasının da bu bölgeye taşınma ihtimalinin olduğunu ekleyeyim.
 
Büyükşehir Belediyesinin yeni binası için, Ankara Yolu üzerinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının olduğu alan da ihtimaller dahilinde.
 
Belediyenin mevcut binasının olduğu yere ise büyük bir şehir kütüphanesi yapılması planlanıyor.
 
Öte yandan, sanayilerin taşınacağı Yeni Sanayi Sitesi’nin önündeki caddeye de Murat Kurum Caddesi isminin verilmesi düşünülüyor. Ki bence bu güzel bir ahde vefa olur. Ayrıca Yeni Sanayi Sitesi’nin ismi de aynı şekilde Yeni Sanayi Sitesi olarak kullanılmaya devam edecek.
 
Ulaşımla ilgili olarak da birkaç cümle yazsak iyi olur.
 
Şehir Hastanesi’nin ulaşımı konusunda da önemli bir gelişme var. Adliye Tramvay hattı bu yıl içinde Şehir Hastanesi’ne kadar uzatılıyor. Hastane önünde mevcut bulunan Adana Yolu trafiği ise alt geçitle yerin altına alınıyor.
 
Önemli bir müjde de mühimmat deposu ve cephaneliğin olduğu alanla ilgili. Orada da kısa süre içerisinde çalışmalar başlıyor.
 
Yine Mevlana’nın arka tarafında bulunan alanda da Karatay Belediyesi ile birlikte önemli bir dönüşüm süreci başlatılıyor.
 
Başkan Altay’ın not defterinde o kadar fazla dönüşüm projesi var ki. Ama şu net, Konya hızla dönüşüyor.
 
Birkaç satır da Koronavirüs ile ilgili bilgi aktarmak istiyorum.
 
Koronavirüs konusunda çok iyi şeyler yazmak isterdim ama maalesef Konya hala çok iyi durumda değil. Başkan Altay hepimizi sorumluluğa davet etti. Eğer Konya’da durum biraz daha iyiye giderse kısıtlamalarda esnetme yapılabileceğini söyledi.
 
Bir diğer önemli konu da 2021 İslam Oyunları.
 
Konya için çok önemsediğim bu etkinliğe de 6-7 aylık bir süreç kaldı. Başkan Altay şimdilik bir erteleme ya da sıkıntı olmadığını söylese de Tokyo Olimpiyatları ile 2021 İslam Oyunları’nın kaderi birbirine bağlı. Olimpiyatlar ertelenirse, İslam Oyunları da ertelenebilir.
 
Son olarak Konya için çok önemli olan bir konuyu daha ekleyeyim.
 
Konya’nın su sorunu Başkan Altay’ın en önemli gündem maddelerinden biri. Şu anda su konusu için harıl harıl maddi kaynak oluşturma telaşında. Su meselesinin çözülmesi için girişimler yapıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR