İsmail Koç

İsmail Koç

REFERANDUMA “5” KALA

REFERANDUMA “5” KALA

16 Nisan’da gerçekleştirilecek halk oylamasına artık sayılı günler kaldı. Yaklaşık iki aydır sürdürülen seçim çalışmalarında artık sona gelindi. Belki farkında değiliz ama 16 Nisan Halk oylaması ülkemizin geleceği için çok büyük önem arz ediyor.

Dikkat ederseniz son 3-4 seçimin hepsini ayrı ayrı ülke tarihimizin en önemli seçimi olarak nitelendiriyoruz ancak içinde bulunduğumuz şartlar her seçimi bir öncekinden daha önemli hale getiriyor.  Tam da bu noktada 16 Nisan ülke tarihimizin kırılma anlarından biri olacak. Tüm emperyalist güçlerin ülkemizin karşısında birleştiği bir ortamda ya büyük ve güçlü Türkiye’ye evet diyecek ya da eski Türkiye’ye geri döneceğiz.

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin belki de en kritik noktasında bulunuyor. 16 Nisan öyle önemli bir eşik ki, ya Türkiye dünya siyasetinde etkin, geçmişinde olduğu gibi tarihe yön veren bir ülke olacak ya da şu anda birçok Müslüman ülkenin başına gelen işgal girişimleri ile boğuşmak zorunda kalacak. Tam da bu noktada halen ülkemizin içinden geçtiği bu önemli süreci göremeyip, halk oylamasını kişiselleştirip, bazı yalan yanlış karalama kampanyalarına inanlar da yok değil tabii…

Özellikle de tabiri caizse sırtını devlete yaslayıp sistem değişikliğine karşı çıkanlar devlet memurları var. Hükümet kurulmuş, kurulmamış, ülkede ekonomik istikrar olmuş, olmamış, ülke batmış umurlarında değil. Bir asgari ücretlinin yaklaşık 3 katı maaşı ayın 15’inde hesapların yatıyor nasılsa…

Yeni sistem devlet memurluğu sisteminde bir takım değişiklikler getireceğinden de bu sistemi istemiyorlar. Artık yata yata maaş alamayacaklar tabii. Ama isteseler de istemeseler de ülkemizin önündeki bürokratik engeller tek tek kalkacak. Bazıları istese de istemese de…

ÖRNEK GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI

Hafta sonu AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş Konya’ya geldi. Melih Başkan evet çadırlarını ziyaret ettikten sonra Meram Gençlik Kolları’nın düzenlediği Genç Kürsü programına da katıldı. Ecertaş katıldığı programda öyle uzun uzadıya yeni sistemi anlatmadı. Zaten herkes az çok yeni sistemi biliyordu. Sorular varsa onların üzerinden gidelim dedi ve akıllara takılan soru işaretleri varsa bunları cevaplandırmaya çalıştı.

Ardından da zaman kaybetmemek adına Başbakan’ın gençlere gönderdiği mektubu sokak sokak gezerek sahiplerine dağıttı.  Aslında Melih Ecertaş çok doğru bir davranışta bulundu. Zaten AK Parti’ye oy verecek kitleye tekrar tekrar bu sistemi anlatmanın bir anlamı yoktu. Hayır oyu verecek ya da kararsız olan bir kişiyi Başbakan’ın mektubu ile ikna edebilmek çok daha önemliydi. Bu duyarlılığa keşke 5 sefer aynı kişilere aynı sitemi anlatanlar da sahip olabilselerdi.

EVET TAKSİ YOLLARDA

Halk oylamasına çok az bir zaman kala AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı da çok önemli bir farkındalık projesine imza attı. Daha önce Meclis Taksi ile tanıdığımız sistem Evet Taksi Yollarda projesine uyarlanarak yeniden hayata geçirildi.

İlk günde de şoför koltuğuna AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan geçti. Vatandaşların ücretsiz olarak istedikleri yere götürüleceği projede eğer yolcuların yeni sistem ile akıllarında soru işaretleri varsa onlar da aydınlatılmaya çalışılacak. Bu güzel projeyi başlatan AK Parti Karatay İlçe Teşkilatları büyük bir teşekkürü hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR