Latif Demirtaş

Latif Demirtaş

Şampiyon takımı Konyaspor belirler

Şampiyon takımı Konyaspor belirler

Geçen yıl ağustosta fikstür açıklanınca başlıktaki ifadeyi ben o gün kullandım. Ligin son haftalarında Fenerbahçe ve Galatasaray ile maçı olan Konyaspor’un şampiyonu belirleyeceği belliydi. Bu günler yavaş yavaş geliyor.

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz’ın yaptığı açıklamada buna değiniyor. Biz kendi işimize bakıyoruz. Hem Fenerbahçe’yi hem Galatasaray’ı yenmek istiyoruz. Bu iki takımı da yendiğimizde zaten ligde kalmak gibi bir derdimiz olmuyor.

Ancak daha gerçek bir durum var. Bizim önümüzdeki 3 maçı en az 7 puanla geçirmiş olmamız gerekiyor.

Biliyorsunuz lige verilen milli ara tamamlandı ve çarşamba günü Trabzonspor ile çok önemli bir maç var. Ramazan dolayısıyla akşam 20:30’da başlayacak. Çok yoğun bir taraftar desteğiyle Konyaspor, Trabzonspor’un karşısında çıkacak. Trabzonspor’un ise son oynadığı Fenerbahçe maçındaki olaylar sebebiyle odaklandığı konu verilecek cezalar. Bununla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Herkesin tahmini salı günü bu açıklamanın yapılacak olması.

Trabzonspor maçından sonra Konyaspor’un Kasımpaşa ve Alanyaspor maçları hayati önem taşıyor. Konyaspor’un en büyük avantajı belirleyici olması. Bunun yanında Kayserispor ve Sivaspor deplasmanları Konyaspor’un rahat maçları olacağını düşünüyorum. İddiasız takımlarda oynayan Konyaspor, rahat bir galibiyet alabileceği hesabı yapmalıyız. Herkesin elinde kalem, kitap hesap içerisinde. Fakat bu hesap herkesin kendi lehine gelişiyor. Konyaspor gibi bir takımın bu yıl bu sendromu yaşaması üzücü. Ama eminim ki önümüzdeki birkaç maç sonrasında bu psikolojiden tamamıyla kurtulacağız. Konyaspor bize bu psikolojiden kurtaracak güveni veriyor.

Hadi inşallah diyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Latif Demirtaş Arşivi
SON YAZILAR