Murat Güçlü

Murat Güçlü

Savaş

Savaş

Türkiye son yıllarda en çok telaffuz ettiği kavramlardan Savaş. Savaş bu milletin tarihinde neredeyse süreklilik kazanmış bir vakıa. Hatta kendini savaş için yaratılmış bir millet olarak tasavvur etmiş bir halkız. 1. Dünya Harbi ve devamı olan Milli Mücadele sonrasında askeri boyutuyla savaşta bulunmamıştık. Kıbrıs Barış Harekatı ve PKK belasıyla verdiğimiz askeri mücadele hariç tutulursa yaklaşık yüz senelik dönemi savaşmadan geçirdik.

Bu dönemi savaşsız, belasız, sıkıntısız geçirmek çok önemliydi. Zira nüfusunu, ziraatını, sanayisini, ordusunu, silahını, öğretmenini, doktorunu, okulunu, toprağını kaybetmiş bir garip diyardı Anadolu. Son derece azalmış bir nüfus, bunun da önemli bir bölümü yaşlı, sakat, kadın ve çocuklardan oluşmakta. Tarlada çalışacak, orduda hizmet edecek, devlet idaresinde bulunacak, köyde, şehirde hasta bakacak, gazete çıkaracak, işletme açacak, sanayi kuracak, yurtdışına mal satacak bir nüfus yoktu. Fiziken de zihnen de ülkeyi ayağa kaldıracak kaynaklara sahip değildik.

Zorla, mücadeleyle, sabırla ülkenin güçlenmesini, kendini toparlamasını bekledik. Hatta bu bekleyişimiz tahminimizden uzun sürdü. Bu aşamaları geçerken çok badireler atlattık, çok telefatlar verdik. En çok zararı da aydınımızdan gördük, okumuş çocuklarımızdan. Her şeye rağmen bir asrı savaşsız atlattık. Nüfusumuzu koruduk. Bulanmış zihinlerimizi temizleme savaşımız ise tüm şiddetiyle devam etmekte. İçerideki korkaklar ve hainlerle mücadele ilk kez bu denli açıktan yürütülmekte.

Güçlenen Türkiye önce kendine güveni artan bir ülke oldu. Bugün 20 sene öncesiyle bile mukayese edilemeyecek kadar özgüveni yüksek bir devlet ve milletle karşı karşıyayız. Bu özgüven sayesinde etrafına, gönül coğrafyasına, komşularına, kendinden kopartılan topraklara ilgi duyan bir Türkiye var artık. Bunun dünya güçleri tarafından hoş karşılanmayacağı malum. Ve ülke üzerindeki baskı sürekli olarak artmakta, Türkiye kendine yapılan operasyonları püskürttükçe daha büyük baskılarla üzerimize geliyorlar. Son zamanlarda ısrarla Türkiye’nin Suriye’de savaşa gireceği dillendirilmekte. Savaştan Allah korusun ancak Türkiye ve Türk milleti de savaştan korkacak ve geri adım atacak değildir.

Şunu unutmayalım bizi öldürmeyen acı güçlendirir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Güçlü Arşivi
SON YAZILAR