İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Sehic, Abdülkerim, Diomande: 3 - 1 Konyaspor

Sehic, Abdülkerim, Diomande: 3 - 1 Konyaspor

En azından beraberlikle dönülebilecek bir deplasmandan 3 golü de hatalı yiyerek mağlup dönmek yakışmadı.

Defansın hata yapacağını tahmin eden ve önde basmaları yönünde oyuncularına talimatlar veren Rıza Çalımbay, maçı İlhan Palut’a göre daha iyi analiz ettiğini gösterdi.

Ceza sahasına yapılan yerden ortada topa hakim olamayan Sehic ve Sehic’ten döneceğini tahmin edemeyen defansın hatası sonucu 1-0 geriye düşen Konyaspor, 1-1’lik eşitliği Sekidika, Kravets ve Zymer’in çabası sonrası buldu.

Maç 1-1’iken rakibin önde basmasına müsade eden Konyaspor’da Adil - Sehic ve Abdülkerim’in aşırı derecede geride paslaşıp topu ileriye taşıyamamaları Konyaspor’u yeniden mağlup duruma düşürdü. Sivasspor’un önde baskısı kaleciye daha çok geri pas verilmesine neden oldu. Bu da hataları beraberinde getirdi.

Karşılaşma 2-1 ilken yorulan Jevtovic’in yerinde Diomande’yi alan İlhan Palut, kırmızı kartın ardından Adil’i çıkarıp Diomande‘yi defansa çekti. Bu tercih maçın kırılma anı oldu. Adil’i çıkarmayıp, Diomande’yi orta sahada bıraksa belki de 10 kişi kalmış Sivasspor’a karşı beraberlik sağlanabilirdi.

Maçın geneline baktığımızda daha doğru oynayan Sivasspor’du...  Konyaspor ise maçı kazanma adına çok fazla bir gayret ve doğru oyun gerçekleştiremedi. Levan ve Amar ile başlayan İlhan Palut, Sekidika ve Milosevic ile başlamadığı için pişman olmalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR