Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Selçuklu ülkesi

Selçuklu ülkesi

"Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi.”
 
Kanuni Sultan Süleyman
 
Ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin hem sistem, hem kalite olarak Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın istisnasız her yerinden katbekat üstün olduğunu her fırsatta söylüyoruz.
 
Ülkemizi yönetenler, Kanuni Sultan Süleyman’ın bu öğüdüne uyarak bugüne kadar çok büyük yatırımlara imza attılar.
 
Şimdi oturup sağlık alanında alınan mesafeyi anlatmaya başlasak buraya sığdıramayız.
 
Ama işin özü şu ki; Türkiye, vatandaşına gerçekten de kıymet veriyor. Bu anlamda da vatandaşın ana ihtiyaçlarının başında gelen sağlık yatırımlarında her zaman zirveyi hedefliyor.
 
Bu yaklaşım ulusalda olduğu kadar yerelde de aynı hassasiyetle devam ediyor. Özellikle Konya’da belediyeler başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluş sağlık yatırımlarına her zaman önem veriyor. Belediye başkanlarımız, sağlık alanında ortaya çıkan bir ihtiyacı veya talebi asla geri çevirmiyor.
 
Bunun en son örneğini de Selçuklu Belediyesi gösterdi.
 
Selçuklu Belediyesi sağlık alanındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Hocacihan Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve bir süredir hizmet veren 58 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti. Bölge halkının sağlık ihtiyacına önemli ölçüde cevap veren merkez, bulunduğu yerde 15 bin kişiye sağlık hizmeti veriyor. Merkezden günlük ortalama 250-300 vatandaş muayene hizmeti alıyor.
 
Görüldüğü gibi azımsanamayacak bir rakamda vatandaş sadece bir mahallede bulunan bir sağlık merkezinden faydalanabiliyor. Hem de ücretsiz. Bu modelin bir örneğiyle herhangi bir ülkede karşılaşabileceğimizi açıkçası ben sanmıyorum!
 
Bu kadarla kalsa iyi, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, önümüzdeki hafta Kılıçarslan Aile Sağlığı Merkezi’nin de açılışını yapacaklarını söylüyor.
 
Daha bitmedi!
 
Bedir Mahallesi’ne kazandırılacak olan Aile Sağlığı Merkezinin yapım çalışmalarının da kısa bir sürede tamamlanacağını ifade ediyor.
 
Yazır, Dumlupınar, Feritpaşa ve Buhara Mahalleleri’nde yapılacak olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları için de çalışmalar başlamış bile. Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi de proje aşamasında.
 
Protokolü yapılan sağlık merkezleri ile birlikte Selçuklu’daki sağlık merkezlerinin sayısı 19’a yükselecek.
 
Görüldüğü gibi Selçuklu Belediyesi sanki bir ilçe belediyesi değil de sanki tek başına bir devletmiş gibi, Çorum’dan sonra Konya’yı da ülke ilan eden Kılıçdaroğlu’na nazire yaparcasına dev sağlık yatırımlarına imza atıyor.
 
İnternet elimizin altında, oturup araştıralım; kısa sürede bu kadar fazla sağlık yatırımı yapabilen bir belediyeyi bırakın, bir ülke bile bulabileceğimizi sanmıyorum. Konya’nın bir ilçe belediyesinin bile sağlıkta bu kadar iddialı yatırımlar yaptığı yerde, devletimizin sağlık alanında yaptığı yatırımları anlatmaya gerek yok.
 
Konya, sağlık alanında da bir model oluşturuyor.
 
İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç’un ifadelerine göre; Konya ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinde tüm binalarını yenilemiş durumda. Bu sebeple de Konya 2 yıla varmadan bütün birimleri birinci, ikinci, üçüncü basamak sağlık hizmetleriyle ülkemize örnek hizmet veren bir il durumuna gelecek.
 
Sağlıkla ilgili konularda hem yapım noktasında hem de arsa temin noktasında hem Uğur İbrahim Altay hem Ahmet Pekyatırmacı hem Hasan Kılca hem Mustafa Kavuş hem hayırseverler hem Konya Valisi Vahdettin Özkan hem de Konya’nın diğer isimleri üzerlerine düşen ne varsa yapmaya gayret ediyor. Bu noktada hepsinin hakkını teslim etmemiz gerek.
 
Peki bu kadar iyi sağlık yatırımlarının olduğu yerde vatandaş memnuniyeti ne durumda? Ya da hiç mi sıkıntı yok?
 
Elbette var!
 
İşte o da bir sonraki yazımızın konusu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR