Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Lavanta kokulu bir hafta sonu

Lavanta kokulu bir hafta sonu

Kimse bana yahu Konya’da yapacak bir şey bulamıyoruz demesin…

Özellikle son yıllarda Selçuklu Kongre Merkezinin de şehre kattığı havanında etkisiyle kültürel etkinlikler, konserler, tiyatrolar derken hemen hemen her gün, hemen hemen her görüşe uygun bir etkinlik var.

Bir de belediyelerimizin festivalleri var ki emin olun hem sizler hem de çocuklar harika zaman geçirilebilirsiniz.

Hafta sonu yine bu festivallerden birindeydik… Geçtiğimiz yılda ziyaret edip çok beğendiğimiz Karatay Lavanta Bahçesi bu sene daha büyük ve daha keyifliydi. Lavanta Festivali de yine hem büyükler için özellikle de çocuklar için çok eğlenceliydi.

Lavanta ürünlerini temin edilebileceği standa göz gezdirirken lavantadan üretilen ürünlerin de sayısının arttığını gördüm. Yani Karatay Belediyemiz hem bizlere yaz aylarında görsel bir şölen yaşatıyor hem de lavantaları ekonomiye kazandırıyor.

Lavanta bahçesini gezerken bu güzel bahçenin Konya’mıza kazandırılmasının mimarı Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’yı görüp bir selam vermek istedik. Halkın bahçeye gösterdiği ilgiden o kadar mutluydu ki başkan hem bu sene neler yapıldığını hızlıca anlattı hem de gelecek sene bahçeyi daha da büyüteceklerinin müjdesini verdi.

Başkan ve ekibi festival alanında öyle mütevazı bir şekilde halka iç içeydiler ki başkanın yüzünden halkın mutluluğundan nasıl mutlu olduğu anlaşılıyordu.

Karatay Belediyesinin icraatlarını gazetemizden okuyorsunuz zaten. Çalışmalarını, projelerini de bizler zaman zaman köşemize taşıyoruz. Lakin Karatay Belediyesinin bana göre bu dönem en büyük icraatı "mütevazılık".

Karatay ilçemize kazandırdıkları için Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum.

Millet için memleket için güzel şeyler yapan herkesin her zaman yanında olmamız, destekçileri olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Parklar, bahçeler, binalar yapmaktan daha önemlisinin ise gönüllere girebilmek olduğu gerçeğini unutmamak gerektiğini bir kez daha hatırlatalım…

Lavanta bahçesine gittik başka ne yapabiliriz diyenler için… Selçuklu Belediyemiz mahalle şenlikleri düzenliyor Selçuklu Belediyesini takip ederseniz hangi mahallede hangi tarihte olacağını görebilirsiniz. Meram Belediyemiz ise mahallelerde bisiklet yarışları düzenliyor çocuklar için çok keyifli bir aktivite yine hangi mahallede ne zaman olduğuna Meram Belediyesini takip ederek ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR