Ömer Kocabaş

Ömer Kocabaş

Şenol Güneşgiller böyledir işte

Şenol Güneşgiller böyledir işte

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’in Konyaspor maçından sonra önce teknik direktörümüz Mehmet Özdilek’i hakeme doğru itmesi, ardından da basın toplantısında Selman hocaya yaptığı saygısızlık geçtiğimiz hafta tartışılan konuların başındaydı. Güneş’in bu tavrına şaşıranlar oldu ama ortada şaşıracak bir şey yok ki. Güneş normalde zaten böyle biri, o an için sadece rol yapamadı, gerçek yüzünü ortaya koydu…

Şenol Güneş sadece bir kişi değil onu zihniyetinde olanların önde gelen temsilcilerinden birisi. Şenol Güneşgiller diye sınıflandırabileceğimiz bu türün en önemli özelliği üstün rol yetenekleri ve kolay şekil değiştirmeleridir. Güneş’e dışarıdan bakıldığı zaman beyefendi, zamanında öğretmenlikte yapmış, sürekli aforizmalar kullanan, mandıra filozofuyla Ferrari’sini satan bilge karışımı bir insan gibi görünüyor. Fakat biraz canı yandığında, işler istediği gibi gitmediğinde yüzündeki maske düşüp, gerçek karakteri ortaya çıkıyor. Zaten işler istediği gibi giderken, keyfi yerindeyken her insan iyidir. Bir insanın gerçek yüzünü görmek için zora düştüğünde ne yaptığına bakmak lazım.

Gerçek Şenol Güneş kimdir derseniz, 65 yaşında, teknik direktörlük kariyerinde ilk şampiyonluğunu 63 yaşında görmüş. Ömrünün büyük bir kısmı Fenerbahçe ve Aykut Kocaman sendromuyla geçmiş, Cemal Süreya’nın sözlerini Mevlana’nın sanacak kadar bilge(!)  Çalıştırdığı takımlar iyi giderken sıkıntı duymayan, tezgâhı bozulunca Türk futbol felsefesinden, takımlara, hocaların zihniyetinden hakemlere kadar sallayan. Futbolseverleri unutkan, kendini uyanık zanneden bir zattır. İki yıldır şampiyon olunca sesi çıkmıyordu. Bu sene işleri kötü gidince bir anda mahalledeki herkese çemkiren huysuz teyzelere dönüştü.

 İlk önce Gençlerbirliği maçında ayaklarındaki ayakkabıları bile biz verdik, niye şikâyet ediyorlar dedi. Ardından Konyaspor maçındaki olaylar oldu. Mehmet Özdilek’i itekleyerek aklı sıra git de hakemi tebrik et imasında bulundu. Hâlbuki aynı hakem Konyaspor’un iki penaltısını vermeyip, galibiyetten etmişti. Lakin bunun bir önemi yok. Güneşgillere bakarsanız Konyaspor bir figüran, Beşiktaş’ın ayağına dolanıp, Avrupa maçı ve ardından oynanacak derbi öncesi keyfilerini kaçırmasının ne anlamı vardı. Maçın ardından fakülteden de hocamız olan Selman Selim Akyüz’e basın toplantısında söyledikleri özellikle sesi titreyip eliyle işaret ederek “İşte budur, Türkiye bu. Bunları böyle yönetiyorlar, yönlendiriyorlar. Bu tipleri” kısmını izleyip izleyip gülüyorum.

Şenol Güneşgiller kendilerince haklı. Selman hocayı da bilmiyor ki. Karşısında bilgisiz cahil, yönetilip, yönlendirilmeye hazır basit bir yerel gazeteci var(!) Ya zaten Konyalı dediğin nedir ki, yobaz, sabit fikirli, hamur yemekten beyinleri küçülmüş insancıklar(!) Bir de Konyaspor’a ne oluyor ki herkes haddini bilecek. Beşiktaş 3 sezondur Konyaspor’u Konya’da yenemiyor, iki sezonda ebedi düşman Aykut Kocaman takımın başında… Bu sene Beşiktaş’ın elinden süper kupayı alıyor. Bu takım her türlü düşmeyi hak ediyor.

Şenol Güneşgiller psikiyatristlerin incelemesi gereken bir vaka. Çünkü geçmişleriyle ilgili sorunlarını çözemeyip, bugüne yansıtıyorlar, sonra yavaş yavaş kendilerini yiyorlar. İnşallah tez zamanda yok olurlar. Güneşgillerin aklı ilk önce 1996’da kalmıştı. Ardından 2011’de. FETÖ’nün bu ülkeye yaptığı her ihanet ortaya çıkarıldı ama Güneşgillerin 2011’de şike kumpası işlerine gelmediği için seslerini çıkarmıyorlar. Anadolu takımlarını çalıştırırken 3 büyüklere sallıyordu, Beşiktaş’a gelince suspus oldu. Bu sene hakem hatalarından bahsediyor ama özellikle bir önceki sezon kaç maçı uzatmalarda ya da 1-0 aldı, ondan bahsetsin. O sezon neredeyse Beşiktaş gol atmadan hakemler maç bitirmiyordu. Hani bir de kendisi mert adam, haksızlıklara gelmez, kimseye de haksızlık etmez, (tabi ki şaka yapıyor, bu rollere iyi girer demek istiyorum) dünyanın hangi ülkesinde bir federasyon başkanı bir futbol kulübünden alacaklı olur ve o kulüp iki sene üst üste şampiyon olur? Bu etik midir, varsa bir cevabı bilelim.

Selman hocaya Şenol Güneşgillerin gerçek yüzünü bir kez daha Türkiye’ye gösterdiği için teşekkür ederim. Şenol Güneşgillerde bilinçaltında tekrar etmeye devam etsinler; Fenerbahçe, Aykut Kocaman, Konyaspor, Fenerbahçe, Aykut Kocaman…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ömer Kocabaş Arşivi
SON YAZILAR